Glasgow repülőjegy

Glasgow repülőjegy

Glasgow repülőjegy

Ha a Glasgowba szóló repülőjegyeket szeretné összehasonlítani, csak adja meg a fenti repülőjegy keresőben az indulás és visszaút dátumát (ha csak egy irányba keres repülőjegyet, hagyja a vissza út dátumát üresen).

Ha csak a repülőjegy ára számít, függetlenül az időponttól, vagy a kint tartózkodás hosszától, nézze meg Glasgow repülőjegy árak oldalunkat.

Budapestről Glasgowba egyik légitársaság sem indít közvetlen repülőjáratokat, de olcsó Glasgow repülőjegyet lehet foglalni a Lufthansa, a KLM és az Air France járataira.

 

Glasgow

Skóciában járva semmiképpen se hagyjuk ki Glasgow meglátogatását, mely Skócia legnagyobb városa, ennek ellenére nem túl zsúfolt, mindössze valamivel több mint félmillió ember lakja. A városban számos galéria, valamint régi épületek várják a látogatókat. Glasgow különösen híres építészetéről, nem véletlen, hogy 1999-ben elnyerte a City of Architecture and Design címet is.

Glasgowban rengeteg múzeum és galéria megtekintése ingyenes, így a kulturális programok még csak nem is terhelik meg különösebben a turisták pénztárcáját. A Kelvingrove Art Gallery például körülbelül másfélmillió látogatót fogad évente, térítésmentesen. Ugyancsak ingyenes a Museum of Transport, vagyis a közlekedési múzeum, amit szintén érdemes megnézni, ahogy a botanikus kertet is.

A város képét meghatározza, hogy a közepén folyik a Clyde folyó, melynek mentén a néhány évszázada nagyon jelentős hajóépítő ipar emlékeivel találkozhatunk. Az ipari forradalom iparmágnásainak fényűző, pompás, viktoriánus stílusban épült házai is megtekinthetők a közeli Merchant Cityben. Ha pedig szeretnénk kicsit elszakadni a várostól, befizethetünk egy egynapos Loch Ness-i kirándulásra is, ami garantáltan hatalmas élményt nyújt felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt.