Edinburgh repülőjegy

Edinburgh repülőjegy

Edinburgh repülőjegy

Ha a Edinburghba szóló repülőjegyeket szeretné összehasonlítani, csak adja meg a fenti repülőjegy keresőben az indulás és visszaút dátumát (ha csak egy irányba keres repülőjegyet, hagyja a vissza út dátumát üresen).

Ha csak a repülőjegy ára számít, függetlenül az időponttól, vagy a kint tartózkodás hosszától, nézze meg Edinburgh repülőjegy árak oldalunkat.

Közvetlen, átszállás nélküli repülőjegyeket Edinburgh-ba csak a Jet2.com fapados légitársaság kínál, de átszállással a KLM, a Lufthansa, az Air France, Brussels Airlines kínál közvetett repülőjegyet Edinburgh-ba .

 

Mikor érdemes Edinburgh repülőjegyet foglalni

Ahogy feljebb említettük augusztusban több fesztivált is rendeznek a városban, így ilyenkor nehéz olcsó Edinburgh repülőjegyet foglalni, ráadásul a szállások is tele vannak. Ugyanakkor, ha jó előre tud tervezni érdemes ebben az időszakban ellátogatni a városba. Júliusban ugyancsak sok a turista.

Edinburgh

Skócia fővárosa, Edinburgh nagyon sok fesztiválnak ad helyet. Szinte minden hétre akad valamilyen ünnepség, legyen az virágfesztivál, klasszikus zenefesztivál vagy bármi. Szinte minden esemény köré tudnak a skótok fesztivált rendezni. Egy ilyen ünnepségre érdemes elmenni, hisz hihetetlen élményt nyújt.

Természetesen nem csak a fesztiválokért érdemes meglátogatni a skót fővárost, hanem rengeteg látnivaló is van ott. A legfontosabb az edinburghi vár. A várat többször ostromolták, fosztották ki, sőt több átépítésen is keresztülment, épp ezért több korra jellemző építészeti jegy is látható rajta. Itt működik a Nemzeti Hadtörténeti Múzeum, a koronázási ékszereket is itt őrzik. Érdekes és tanulságos lehet a vár megtekintése. A Holyroodhouse-palota, vagy ismertebb nevén a királyi palota a jelenlegi királynő rezidenciája, de maga a királynő keveset tartózkodik itt. Inkább állami fogadásokat, ünnepségeket szerveznek itt. Az épületben található még a Királynői Galéria is.

Az olyan épületeket, mint a Skót Nemzeti Galéria, vagy a Skót Parlament is érdemes megtekinteni, hisz az európai szemek számára kissé eltérő építészeti stílussal találkozhatunk itt.

A folyamatosan lüktető város nem csak a fiatalokat csábítja, mivel az idősebb generáció számára is nagyon sok néznivaló van. Akár családosok számára is kitűnő úticél, amennyiben meg tudnak barátkozni a sokszor kellemetlen időjárással.

Edinburgh repülőterei, bejutás a városba, transzfer, közlekedés

Edinburgh-nak egy nemzetközi repülőtere van az Edinburgh Nemzetközi Repülőtér (EDI), amely a várostól mintegy 9 km-re fekszik, nyugati irányba.

Ha tömegközlekedéssel szeretne bejutni a városba, busszal vagy villamossal teheti ezt meg. Ha a buszt választja, az Airlink 100-as expressz busz 10 percenként indul a repülőtérről, mintegy 25 perc alatt jut be a belvárosba a Waverley hídhoz, ami közel van a Princes Street-hez, illetve a központi busz és vonat állomáshoz. A busz ára 3,5 £. Ha éjszaka érkezik az N22-es busszal tud bejutni Edinburgh-ba. A villamos is 10 percenként indul Edinburgh belvárosába a repülőtérről.

Edinburgh időjárása, éghajlata

A legmelegebb hónapokban (június, július, augusztus) a maximum hőmérséklet átlaga 18 fok körül van. A leghidegebb hónapokban (december, január, február) a minimum hőmérséklet átlaga fagypont körül van, de a maximumhőmérséklet átlaga 7 fok.

A legtöbb csapadék nyár végén és ősszel esik, a tavasz a legszárazabb.

Mit érdemes Edinburghban megnézni

Edinburgh-ban számos olyan hely van, ahol gyönyörködhet a szép panorámában. Az egyik ilyen a Prince Street-tel szemben lévő Scott Monument, ami egy nagy fekete viktoriánus torony, 3 fontért lehet bemenni ide.

Természetesen kihagyhatatlan az Edinburgh Kastély, ami egyben egy nemzeti jelkép is, és a város majdnem minden pontjáról látszódik.

Már említettük, hogy Edinburgh-ban található a Rosslyn Kápolna, amely a Da Vinci-kódban is szerepelt.

Ha már Skóciában jár ne mulassza el megkóstolni az igazi Skót Whisky-t. Erre talán a legjobb lehetőség a Scotch Whisky Experience-ban van, ahol különböző „whisky túrák” vannak.

Ha szeretne skótkockás termékeket venni (szoknyát, inget és egyéb ruházatot) érdemes elmenni a Royal Mile-re.

Edinburgh-ban számos park van. Érdemes ellátogatni a Királyi Botanikus Kertbe, amelyet a 17. században alapítottak. Ugyancsak hasonlóan kellemes szabadtéri kikapcsolódást nyújt az Edinburgh-i Állatkert, ide is érdemes elmenni.

Edinburgh adatok

Alapadatok

  • Lakosság 468 070 Fő
  • Területe 262 km2
  • Időzóna GMT
  • Ország Skócia
  • Pénznem GBP (£)

Edinburgh repülőterei