Marosvásárhely repülőjegy

Marosvásárhely repülőjegy

Marosvásárhely repülőjegy

Ha a Marosvásárhelyba szóló repülőjegyeket szeretné összehasonlítani, csak adja meg a fenti repülőjegy keresőben az indulás és visszaút dátumát (ha csak egy irányba keres repülőjegyet, hagyja a vissza út dátumát üresen).

Ha csak a repülőjegy ára számít, függetlenül az időponttól, vagy a kint tartózkodás hosszától, nézze meg Marosvásárhely repülőjegy árak oldalunkat.

Közvetlen Budapest – Marosvásárhely repülőjegyet csak a Wizz Air fapados légitársaságnál lehet foglalni, kedden, csütörtökön és szerdán indulnak ide járatok. Közvetlen átszállásos repülőjegyet nem érdemes keresni, mert egyrészt drágább, másrészt több átszállással oldható meg, és még autóval vagy vonattal is hamarabb és olcsóbban oda lehetne érni.

 

Marosvásárhely

Marosvásárhely az egyik legjelentősebb magyarok lakta város Erdélyben. Nevezik a virágok városának is, mivel szinte minden parkban rengeteg a virág. Rengeteg látnivalóval fogad minket ez a hangulatos város. A Marosvásárhelyi Vár talán az egyik legszebb látnivaló, melyet folyamatosan újítanak fel. A bástyák valamint a védőfal a város különböző pontjairól is gyönyörű látványt nyújt. A várdombon található még a Református templom is.

Marosvásárhelyen híres a Teleki Téka, ahol Erdély egyik leggazdagabb könyvgyűjteménye található. A téka egy része mindenki számára látogatható. Ennek keretén belül működik a Bólyai Múzeum.

A központi részen található a Rózsák tere, mely nevéből is adódóan majdnem egész évben nyíló rózsákkal várja az ide látogatókat. Szintén a központban található a Kultúrpalota, melynek legnagyobb látványossága a színes tetőcserepek, valamint az előtér hihetetlen gazdag díszítettsége. Itt klasszikus zenei koncerteket szoktak tartani, de más fontos rendezvényeknek is otthon ad.

A Vásárhelyi Színház Erdély-szerte népszerű és közkedvelt. A magyar színtársulat minden évben több jelentős színművet állít színpadra.

A várostól nem messze található a Vásárhelyi Állatkert, amit nemrég újítottak fel. Az állatkert előtt hatalmas városi park található, ahol a gyerekek vidáman szaladgálhatnak, vagy a kialakított játszótéren játszhatnak.

Marosvásárhely egyetemi városként is ismert, hisz itt található Románia egyik legjobb orvosi és gyógyszerészeti egyeteme.

Az éjszakai élet is csábító lehet a turisták számára, hisz hangulatos bárok, kávézók, valamint kiváló minőségű éttermek kínálatából válogathatnak.

Marosvásárhely repülőterei, bejutás a városba, transzfer, közlekedés

A Marosvásárhely Nemzetközi Repülőtér (TGM) Marosvásárhely központjától 14,4 km-re dél-nyugatra fekszik Vidrátszegen. 2008-óta működik nemzrtetközi repülőtérként, így Budapestről is tud repülőjáratokat fogadni. Marosvásárhelyre a legegyszerűbben mini busszal lehet bejutni Marosvásárhelyre.