Kolozsvár repülőjegy

Kolozsvár repülőjegy

Kolozsvár repülőjegy

Ha a Kolozsvárra szóló repülőjegyeket szeretné összehasonlítani, csak adja meg a fenti repülőjegy keresőben az indulás és visszaút dátumát (ha csak egy irányba keres repülőjegyet, hagyja a vissza út dátumát üresen).

Ha csak a repülőjegy ára számít, függetlenül az időponttól, vagy a kint tartózkodás hosszától, nézze meg Kolozsvár repülőjegy árak oldalunkat.

Jelenleg egyik légitársaság sem kínál közvetlen Budapest – Kolozsvár repülőjegyet, de átszállással a Lufthansa, a Tarom és az Austrian Airlines légitársaságok olcsó Budapest – Kolozsvár repülőjegyeket kínál.

 

Kolozsvár

Az elsősorban népies hagyományairól és fafaragásairól híres Erdély legprominensebb városa Kolozsvár, mely egyszerre őrzi a történelem mozaikjait, és nyit utat a kultúra és oktatás egyre kardinálisabb szerepe felé. Hunyadi Mátyás és Bocskai István szülővárosa, ahol a templomok, szobrok, színházak és egyéb érdekességek szinte magukért beszélnek.

A dombok között elterülő településen sétálgatva felidézhetjük a történelem dicsőséges és zavaros eseményeit, gyönyörködhetünk a Szent Mihály templom fenyőkkel szegélyezett falaiban, vagy éppen érdeklődve járhatjuk körbe a Román Nemzeti Színház és Opera környékét.

„Szép város Kolozsvár” – halljuk szinte visszacsengeni fülünkben a közismert nóta sorait, mely egyszerre elénk varázsolja a „szőke Szamost” és azt a kis fészket, ahol néhány napra akár mi is elhúzódhatunk a világ zajától.

A szabadtéri falumúzeum, azaz a Romulus Vuia Etnográfiai Park a Hója erdő közepén rejtezkedik. Parasztházak, azok berendezései, műhelyek és templomok találhatók itt népes számban, melyek megtekintése igazán kivételes program a természet és a múlt szerelmesei számára.

A Házsongárdi temető Áprily Lajost és Reményik Sándort is megihlette. Egy-egy versben adtak hangot elragadtatásuknak és elfogódottságuknak az emlékezések kegyhelyére vonatkozóan. Az ereszes kövek, a klasszicizáló síremlékek, valamint az eklektikus építmények érzelemgazdag lelkivilágról tanúskodnak, s a művészet kiemelkedő alkotásai.

Kolozsvárt meglátogatva megismerhetjük Románia érző és beszédes oldalát. Könyvek és parkok, arcok és nevek között bolyongva újra felfedezhetjük a világból elveszettnek hitt érzést és csodát.

Kolozsvár repülőterei, bejutás a városba, transzfer, közlekedés

A Kolozsvár Nemzetközi Repülőtér (CLJ) 7,4 km-re fekszik a városközponttól keletre. Bár a repülőtérnek csak alig 1 milliós az éves utasforgalma, Románia 3. legforgalmasabb repülőtere, jelentősen segítve ezzel Erdély turizmusát és üzleti életét. Ha tömegközlekedéssel szeretne bejutni Kolozsvár központjába, a 8-as busszal teheti meg, amely fél óránként közlekedik napközben negyedóránként. Taxival nagyjából 15 RON-ért ~ 1000 Ft-ért lehet a városközpontba eljutni a reptérről.