Bukarest repülőjegy

Bukarest repülőjegy

Bukarest repülőjegy

Ha a Bukarestbe szóló repülőjegyeket szeretné összehasonlítani, csak adja meg a fenti repülőjegy keresőben az indulás és visszaút dátumát (ha csak egy irányba keres repülőjegyet, hagyja a vissza út dátumát üresen).

Ha csak a repülőjegy ára számít, függetlenül az időponttól, vagy a kint tartózkodás hosszától, nézze meg Bukarest repülőjegy árak oldalunkat.

Bukarestbe jelenleg csak a román nemzeti légitársaság a Tarom kínál közvetlen, átszállás nélküli repülőjegyet Budapestről, de 2016 szeptemberétől már a Wizz Air fapados légitársaság is indít közvetlen repülőjáratokat Budapestről. Ha ezek a járatok valamiért nem lennének Önnek megfelelőek, átszállással az Austrian Airlines, a Lufthansa, a LOT és a Turkish Airlines kínálnak olcsó Bukarest repülőjegyet.

 

Bukarest

A két világháború közti időszakban Kelet Párizsának hívták Bukarestet. Az óváros egyes részei ma is méltóak az egykori megtisztelő névre, van néhány szép épület, amit érdemes megtekinteni, ha itt járunk.

Nem lehet nem észrevenni a Parlament épületét. Ennek érdekessége, hogy a világ épületeinek egyik legnagyobbja, hisz méretei már a Pentagonnal vetekednek. Nemcsak nagysága, de díszítése is érdekes. Ajánlott megtekinteni a Szépművészeti Múzeumot is, nagyon sok értékes műalkotás várja a látogatókat.

A román emberek számára nagyon fontos a vallás, épp ezért városszerte hatalmas, díszített templomokat, kolostorokat lehet megtekinteni. Érdekes egy ilyen templomot nemcsak kívülről, de belülről is megnézi. A legtöbb kolostort mai napig használják, különböző apácarendek működnek benne. Ezek nagyon zárt kolostorok, csak kevés turistának engednek betekintést a falak mögé.

Bukarestben szembetűnő a rengeteg széles, több sávos sugárút, ami a valamikori vezető, Ceausescu „munkája”. A város mai arculatát leginkább a diktátor ízlése alakította ki, de most már rengeteg helyen újítják föl és alakítják át az épületeket, ezáltal egyre európaiabb lesz a város látképe. Mint minden nagyvárosban, itt is megtalálhatóak a leghíresebb divatmárkák üzletei, valamint az újonnan épült bevásárlóközpontok is. Egyre több a minőségi étterem, szálloda, ahol a nyugat-európai árakhoz képest jóval alacsonyabb árakkal várják a turistákat.