Repülőjegy kereső

Miért érdemes velünk repülőjegyet keresni?

Mert mi csak egy kereső vagyunk.

Mi csak keresünk a légitársaságok, utazási irodák repülőjegy árai között, repülőjegy foglaláshoz átirányítjuk a kiválasztott légitársaság foglaló oldalára, ahol folytathatja a kiválasztott repülőjegy foglalását.


Mert így olcsóbb.

Mivel a repülőjegy foglalás nem nálunk történik, hanem az adott légitársaság oldalán, semmilyen járulékos költség, vagy közvetítői díj nem drágítja a kiválasztott repülőjegy árát, illetve a repülőjegy keresést.


Mert így biztonságosabb.

Nem mi tároljuk bizalmas adatait (beleértve a személyes adatokat és fizetési adatokat), hanem az a légitársaság, ahol repülőjegyet foglal. A fizetés nem nálunk történik, hanem az adott légitársaságnál.


A repülőjegy keresés, foglalás menete

A repülőjegy foglaláshoz adja meg a fenti repülőjegy keresőben, hogy honnan hová szeretne repülni és mikor. Ha csak oda jegyet keres, a visszaút dátumát hagyja üresen. A honnan, hová mezők kitöltésénél elég az adott város első pár karakterét beírnia, mivel egy lenyíló menüben a megadott karaktereknek megfelelően megjelennek az elérhető városok. A dátum mezőkbe belekattintva egy naptár segítségével adhatja meg a repülés időpontjait, de be is írhatja a következő formátumban: nn.hh.éééé (tehát például 21.12.2011 ami 2011 december 21-ét jelent).

Miután ezeket az adatokat megadta a repülőjegy keresőben, kattintson a „Repülőjegy keresés” gombra, és várja meg, amíg rendszerünk kilistázza a foglalható repülőjegyeket. Itt még megváltoztathatja a megadott repülőjegy foglalási paramétereket, illetve szűkítheti a következő kritériumok alapján:

  • Átszállások (közvetlen, vagy több átszállással keres repülőjegyet)
  • A felszállás ideje (milyen órák között szeretne elindulni, illetve visszaindulni)
  • Légitársaság (ha van preferált légitársaság ahol le szeretné foglalni a repülőjegyet itt
    kiválaszthatja)
  • Repülőtér (ha a keresett városban több repülőtér is van, itt kiválaszthatja, hogy melyik
    repterekre szeretne repülni)

Ezen az oldalon a repülőjegyek alatt megnézheti, a repülés útvonalát egy térképen, tovább küldheti a repülőjegyet ismerősének, kimásolhat egy linket, ami közvetlenül az adott repülőjegyre mutat, illetve megtekintheti az adott repülőjegy részleteit.

Miután kiválasztja a repülőjegyet, amit le szeretne foglalni, a következő oldalon meg kell adnia, hogy hány felnőtt és hány gyermek számára szeretne foglalni (gyerekek esetén a születésnapokat is meg kell adni), majd átirányítjuk az adott légitársaság foglalójába átörökítve a repülőjegy foglalási paramétereket.


A fenti repülőjegy kereső a Dohop motorját használja

A Dohop egy Izlandi fejlesztésű utazási keresőmotor, eredetileg csak fapados légitársaságok keresésére fejlesztették, később bővült ki a hagyományos légitársaságok ajánlataival is. Jelenleg több, mint 600 légitársaság ajánlatait jeleníti meg összehasonlíthatóan.

A Dohop, így mi sem értékesítünk közvetlenül repülőjegyet, mint egy utazási iroda. A keresési kritériumoknak megfelelően a légitársaságok árait leszkennelve jelenítjük meg az árakat és foglaláshoz közvetlenül a légitársaság oldalára irányítjuk a forgalmat.

A Dohop a repülőjegy keresésen kívül egyes légitársaságoknak készít analitikai és útvonalhálózat optimalizáló eszközöket. Ez utóbbi azért is fontos, mert amikor egy látogató egy bizonyos úti célra szeretne eljutni és nincs közvetlen járat, a Dohop optimalizáltan tud átszállásos repülőjegyeket keresni, úgy is, hogy nem ugyanazon légitársasággal, vagy légitársaság hálózatban lévő repülőjáratokat párosít össze, illetve nem az oda és vissza utakra akár különböző légitársaságot is tud ajánlani, ha úgy olcsóbb

A Dohop 2006-ban Travelmole Web Awards-ot nyert és a Times Magazine a top 100 legjobb turisztikai oldal közé sorolta 2007-ben.

2014-ben a World Travel Awards-on a Dohop let a világ legjobb repülőjegy összehasonlító oldala.

A Dohop nem csak repülőjegyet, de szállásokat is keres, ami az oldalunkon jelenleg nem érhető el. A Dohop nem csak a légitársaságok repülőjegy árai között keres, de a nagyobb utazási irodák, repülőjegy kereső motorok árait is szkenneli, mint például az Opodo, Ebookers, Pelikán, Tripsta.


További repülőjegy keresők

Az interneten számos a miénkhez hasonló repülőjegy kereső létezik. Bár sokan ezt nem tudják, de érdemes ezeket külön választani aszerint, hogy repülőjegy keresők, vagy online utazási irodák.

Mivel kinézetben gyakorlatilag nem sok különbség van a két típus között, nehéz őket megkülönböztetni, de működésük merőben eltér

A repülőjegy keresők (mint a mi oldalunk is) nem értékesítenek repülőjegyet, a foglaláshoz átirányítanak az adott légitársasághoz illetve utazási irodákhoz.

Repülőjegy keresők: Liligo, Kayak, Skyscanner, Dohop, Wichairlines, Hipmunk, Mobissimo, Momondo

Online utazási irodák: Pelikán, Mortons, Expedia, Orbitz, Farecompare, eBookers, Repulojegy.hu, Vista, Ibusz, Tripsta, Bravofly.

Sok pro és kontra van a két típus között az Ön, azaz egy repülőjegyet foglalni kívánó érdeklődő szemszögéből. Míg a repülőjegy keresőknél Ön a légitársasággal fog üzleti viszonyba állni, addig az online utazási irodáknál nem a légitársasággal, hanem magával az utazási irodával. Ezért az utazási irodák szerviz díjat számolnak fel (1-4 ezer forintot), de ezért szolgáltatnak is, sokkal kényelmesebb utazási irodán keresztül foglalni, főleg, ha bármilyen extra kérésünk van, vagy bonyodalom, probléma adódik.

Hogy melyiket választja, Önnek kell eldöntenie, az olcsóbb repülőjegy keresőket, vagy a picit drágább, de kényelmesebb utazási irodákat.