Porto repülőjegy

Porto repülőjegy

Porto repülőjegy

Ha a Portoba szóló repülőjegyeket szeretné összehasonlítani, csak adja meg a fenti repülőjegy keresőben az indulás és visszaút dátumát (ha csak egy irányba keres repülőjegyet, hagyja a vissza út dátumát üresen).

Ha csak a repülőjegy ára számít, függetlenül az időponttól, vagy a kint tartózkodás hosszától, nézze meg Porto repülőjegy árak oldalunkat.

Budapestről Portoba egyik légitársaság sem indít közvetlen repülőjáratokat, de olcsó Porto repülőjegyet lehet foglalni az TAP Portugal, a Lufthansa, az Alitalia és a Brussels Airlines járataira.

 

Porto

Portugália második legnagyobb városának története a IV. századig nyúlik vissza, habár kelta, sőt elő-kelta erődítmények maradványait is felfedezték már a városban. A település eredeti neve Portus Cale volt még jóval Portugália megalakulása előtt, később a mórok kiűzése után vált a „portugál megye” független királysággá. A város egyik igen nagy történelmi jelentősége, hogy itt kötött házasságot I. János és Lancasteri Philippa, amellyel hosszú ideig tartó portugál-angol katonai szövetséget alapoztak meg.

Porto egyik legfontosabb jelképe a Nicolau Nasoni által tervezett barokk gránit óratorony, a Torre dos Clérigos, vagyis a Klerikusok Tornya, amely Igrejas des Clérigos templom mellett áll. A torony 76 méter magas, tornyának tetejére pedig 225 lépcsőfok vezet fel.

Szintén említést érdemel a D. Maria Pia-híd, melyet 1876-1877-ben építettek Gustave Eiffel tervei alapján. Portót a hidak városának is nevezik, öt híd köti össze a borospincéiről elhíresült Vila Nova de Gaiával. A portói bor világhírű, különlegessége pedig abban rejlik, hogy a must erjedését néhány nappal annak megindulása után magas alkoholtartalmú borpárlat hozzáadásával megállítják, így jön létre az édes és egyben erős portói.

Porto meglátogatása csodálatos városnézési élményt rejt magában, és a temérdek látnivaló felfedezése során elfáradt turisták belevethetik magukat a portugál gasztronómiai élvezetekbe egy hangulatos kikötői étteremben időzve.