Madeira repülőjegy

Madeira repülőjegy

Madeira repülőjegy

Ha a Madeiraba szóló repülőjegyeket szeretné összehasonlítani, csak adja meg a fenti repülőjegy keresőben az indulás és visszaút dátumát (ha csak egy irányba keres repülőjegyet, hagyja a vissza út dátumát üresen).

Ha csak a repülőjegy ára számít, függetlenül az időponttól, vagy a kint tartózkodás hosszától, nézze meg Madeira repülőjegy árak oldalunkat.

Budapestről Madeirára egyik légitársaság sem indít közvetlen repülőjáratokat, de olcsó Madeira repülőjegyet lehet foglalni az TAP Portugal és a Lufthansa járataira.

 

Madeira

Az Atlanti-óceánban elszórtan elhelyezkedő Madeira-szigetek vulkáni eredetűek, közülük a legnagyobb a névadó sziget, a Madeira, mely Portugália autonóm régiója. A Lisszabontól 978 kilométer távolságra fekvő sziget Porto Santóval egyetemben Európához tartozik mind politikai, mind kulturális szempontból.

A szigetet már a rómaiak is ismerték, akkoriban Lila sziget néven, míg egy 1351-es térképen Isola de Legname, azaz Fasziget néven tűnt fel. A XVI–XVIII. század között a sziget lakosai sokat szenvedtek az angol és a francia kalózok folyamatos támadásaitól, míg végül a helyiek Funchal városát erődrendszerrel és városfallal vették körül.

A sziget a XIX. század végén, a XX. század elején a vidék borának, valamint az egész évben változatlan, meleg éghajlatnak köszönhetően igen kedvelt pihenőhellyé vált, ahol az angol, valamint a skót betelepülők nem csak ösztönözték, de hamar híressé is tették a helyi kosárfonó-, illetve hímzőipart, ezzel megalapozva a helyi idegenforgalmat is. A turizmus azonban a szigeten csak a Salazar-diktatúra bukását követően, azaz 1974 után lendült fel. 1983-tól a sziget folyamatos fejlesztését az Európai Unió támogatta jelentős összegekkel.

A sziget növényvilága elképesztően gazdag, bár a földművelés miatt nagy területen kiirtották az őshonos növényzetet, azonban az ültetvények között öt kontinens legkülönbözőbb növényzete vert tanyát. Ezzel szemben állatvilága meglehetősen szegényes, őshonosnak a gerincesek közül csupán néhány denevér- és gyíkfaj tekinthető.

Madeira repülőterei, bejutás a városba, transzfer, közlekedés

Madeirának egy repülőtere van a Funchal Repülőtér (FNC), amelyet hivatalosan Santa Catarina Repülőtérnek is szoktak nevezni. A repülőtér Madeira keleti partjainál fekszik, szó szoros értelmében a parton, a kifutópályát szinte ráépítették a tengerre. A repülőtér Funchal-tól 21 km-re, keletre fekszik.

A repülőtérnek 1 terminálja van 16 kapuval. Számos fapados légitársaság indít ide járatokat, az easyJet Lisszabonból, és Londonból, Bristolból, a Jet2 Manchesterből, az Air Berlin pedig Berlinből. A hagyományos légitársaságok közül a legnagyobb forgalmat a TAP Portugal Lisszabonból, Londonból, Portóból, valamint szezonálisan a Lufthansa Berlinből és Düsseldorfól bonyolítja.