Lisszabon repülőjegy

Lisszabon repülőjegy

Lisszabon repülőjegy

Ha a Lisszabonba szóló repülőjegyeket szeretné összehasonlítani, csak adja meg a fenti repülőjegy keresőben az indulás és visszaút dátumát (ha csak egy irányba keres repülőjegyet, hagyja a vissza út dátumát üresen).

Ha csak a repülőjegy ára számít, függetlenül az időponttól, vagy a kint tartózkodás hosszától, nézze meg Lisszabon repülőjegy árak oldalunkat.

A legkeresettebb Budapest Lisszabon repülőjegyek a TAP Portugal repülőjegyek, amelyek közvetlenek, de átszállással repülhet Air Franc-szal, KLM-mel, Lufthansával, Brussel Airlines-szal, Alitalia-val is.

 

Mikor érdemes Lisszabon repülőjegyet foglalni

A turisták tavasztól egészen őszig szívesen látogatják Lisszabont, a csúcs június közepétől augusztusig tart, ilyenkor a szállás és repülőjegy árak is magasabbak.

Februárban és márciusban a karneválok idején szintén sok a turista és ilyenkor az árak megegyeznek a nyári árakkal.

Ha olcsón szeretne repülőjegyet foglalni Lisszabonba a legideálisabbak időpont a kora tavaszi illetve késő őszi napok. Ekkor nem csak a repülőjegyek olcsóbbak, de az időjárás is nagyon kellemes.

Lisszabon

Lisszabonnak két arcát különböztethetjük meg. Az egyik a nappali, amikor is az építészeti remekművek tárulnak szemünk elé, illetve a múzeumok sokasága ejt minket rabul. A másik a pezsgő éjszakai élet, ahol mindenki megtalálhatja a számára megfelelő kikapcsolódási lehetőséget.

A nappali Lisszabon legszebb látnivalója talán a Szent György Fellegvár, de sokak szerint a Lisszaboni Katedrális viszi el a pálmát. A fellegvárba felkapaszkodva pompás látvány tárul elénk, hisz nem csak a város hever a lábainknál, hanem a Tejo folyó is ott folyik el. Lenyűgöző látvány felülről a régi Almafa negyed, amely leginkább szűk tereivel, kanyargós utcáival, valamint pezsgő életével hívja fel magára a figyelmet. A Lisszaboni Katedrális méltóságteljesen várja a betérőket. Leghíresebb része a keresztelő kút, hisz valamikor itt keresztelték meg Szent Antalt, akinek nevét ma is viseli a mise végén körbemenő persely.

Ha fel szeretnénk fedezni a várost, keressük meg a 28-as villamost, helyezzük magunkat kényelembe, és egyszerűen csak gyönyörködjünk az épületekben, hallgassuk a fado zenét, vagy próbáljuk meg kitalálni, hogy mi zajlik a kávézók teraszán.

A rengeteg látnivaló között gyorsan elvesz az ember, szinte lehetetlenség, hogy mindent megtekintsük. Ha a pezsgő éjszakai élet minket is magával ragad, akkor biztosak lehetünk benne, hogy másnap inkább csak egy kávézó teraszán üldögélnénk egész nap, mintsem a városban gyönyörködnénk.

Lisszabon szállás

Lisszabon szállás

Ha Lisszabonba szeretne olcsó szállást foglalni a repülőjegye mellé, Lisszabon szállás oldalunkon teheti meg.

Szálláskeresőnk több, mint 30 nagy szállás kereső és foglaló rendszer Lisszabon szállás ajánlatait gyűjti össze egy helyen. Csak párat megemlítve ezek közül a szállás kereső és foglaló rendszerekből: Agoda, Booking.com, HostelBroker, Hotels.com, Otel.com.

Lisszabon szállás 2 561 Ft/fő/nap-tól »

Lisszabon látnivalók

Lisszabon látnivalók

Ha városnéző körútra indul Lisszabonban, a legegyszerűbb, ha gyalog teszi, bár a nyári melegbe a dombok "megmászására" érdemes a tömegközlekedést használni. Érdemse kiváltani napi, vagy 3 napos jegyeket a helyi tömegközlekedésre.

Lisszabon bővelkedik látnivalókban, amit elsősorban gazdag és nagy múltú történelmének köszönhet. Bár Portugália most nem tartozik a nagyhatalmak közé, a felfedezések korában jelentős területtel és hatalommal is bírt, aminek bőven akadnak nyomai.

Lisszabon látnivalók bővebben »

Lisszabon latnivalók bővebben »

Lisszabon időjárás, éghajlat

Lisszabon időjárás

Lisszabonnak szubtrópusi mediterrán éghajlata van, ami azt jelenti, hogy a telek enyhék, a nyarak melegek, és a legtöbb csapadék télen esik. Az európai nagyvárosok közül Lisszabonban van a legenyhébb tél és a legmagasabb átlagos minimumhőmérséklet Valettát és Valenciát leszámítva.

Az éves átlagos középhőmérséklet 7 fokkal több, mint Magyarországon, viszont valamivel több a csapadék és szinte pont az ellenkező az eloszlása.

Lisszabon időjárás bővebben »

Lisszabon repülőtér

Lisszabon repülőtér

Lisszabonnak egy nemzetközi repülőtere van a Lisszabon Portela Repülőtér (LIS), amely 6,2 km-re fekszik a belvárostól, ami nagyon közelinek számít.A bejutás egyszerű és a közelsége miatt gyors is. Metróval is bejuthat, de több busz, köztük egy kifejezetten reptéri busz, az Aerobus is rendelkezésére áll azoknak, akik Lisszabonba utaznak.

Ha szeretne bővebb információkról a bejutásról, a repülőtérről, itt megteheti

Lisszabon repülőterek bővebben »

Lisszabon adatok

Alapadatok

  • Lakosság 564 000 Fő
  • Területe 85 km2
  • Időzóna GMT
  • Ország Portugália
  • Pénznem Euro (€)

Lisszabon repülőterei