Funchal repülőjegy

Funchal repülőjegy

Funchal repülőjegy

Ha a Funchalba szóló repülőjegyeket szeretné összehasonlítani, csak adja meg a fenti repülőjegy keresőben az indulás és visszaút dátumát (ha csak egy irányba keres repülőjegyet, hagyja a vissza út dátumát üresen).

Ha csak a repülőjegy ára számít, függetlenül az időponttól, vagy a kint tartózkodás hosszától, nézze meg Funchal repülőjegy árak oldalunkat.

Budapestről Funchal egyik légitársaság sem indít közvetlen repülőjáratokat, de olcsó Funchal repülőjegyet lehet foglalni az TAP Portugal és a Lufthansa járataira.

 

Funchal

A hangulatos és közkedvelt Madeira szigeten található ez a város. Bár rengeteg látnivaló közül választhat az ide látogató turista, mégis elmondhatjuk, hogy a legismertebb és legkedveltebb látnivalók közé tartozik a három híres botanikus kert. A három közül a legszebb a Blandy’s Garden. Impozáns látványt nyújt a valamikori Blandy család kertje.

Természetesen nem csak botanikus kertekben, hanem múzeumokban is eltölthetjük a szabadidőnket, ha Funchalban járunk. Ha valami különlegesebbre vágyunk, ne hagyjuk a ki a Cukorkereskedelmi múzeumot vagy a Bormúzeumot. Mindkét múzeum szinte egyedülálló tárlattal várja a látogatókat. A Városi Múzeum is feledhetetlen élményekkel szolgál mindenki számára, hisz láthatunk itt egy, a tenger élővilágát bemutató kiállítást, valamint egy hagyományos történelmi részt is.

Meghatározó erődöket is érdemes meglátogatni. Az egyik ilyen erődben, a Sao Tiagóban alakították ki például a Szépművészeti Múzeumot. Igazán érdekes látványt nyújt a múzeum és az erőd találkozása. A város leghíresebb székesegyháza a Sé Székesegyház, mely szintén gyönyörű látványt nyújt. Mellette található a sétáló utca, ahol folyamatos programokkal, hangulatos kávézókkal, éttermekkel várják az arra járókat. Ha Funchalban járunk, mindenképp érdemes – már csak a hangulat kedvéért is – itt sétálni.

A kikötőben járva sem szenvedhetünk hiányt a látnivalókban, hisz némi pénzért Kolumbusz egykori hajójának, a Santa Mariának másolatát is megtekinthetjük.