Szentpétervár repülőjegy

Szentpétervár repülőjegy

Szentpétervár repülőjegy

Ha a Szentpétervárra szóló repülőjegyeket szeretné összehasonlítani, csak adja meg a fenti repülőjegy keresőben az indulás és visszaút dátumát (ha csak egy irányba keres repülőjegyet, hagyja a vissza út dátumát üresen).

Ha csak a repülőjegy ára számít, függetlenül az időponttól, vagy a kint tartózkodás hosszától, nézze meg Szentpétervár repülőjegy árak oldalunkat.

Közvetlen Budapest – Szentpétervár repülőjegyet egyik légitársaság sem kínál, de átszállással az Aeroflot, a SWISS, Air France, Alitalia, légitársaságokkal eljuthat Szentpétervárra.

 

Szentpétervár

Szentpétervárt 1703-ban alapították. Nevezhetnénk Oroszország legszebb városának is, legfőképpen azért, mert 200 évig politikai és kulturális központ volt. Rengeteg itt a látnivaló, tehát ha ezek nagy részét szeretnénk megnézni, legalább három-négy napra tervezzük utazásunkat. Sok múzeumot, palotát tekinthetünk meg, amelyek által betekintést nyerünk a város és az egész ország múltjába, történelmi eseményeibe.

Szentpétervárt bár kulturális központként tartják számon, vallási központnak is megfelel, hisz a városban nagyon sokféle templom található, így bármilyen felekezethez is tartozzunk, biztosan találunk olyan helyet, ahol egy kicsit magunkba fordulhatunk. Nem mellékesen itt van a világ legészakibb mecsetje is. Az Izsák-székesegyház, ami 1818–1858 között épült, jelenleg a város fő temploma.

Az Orosz Múzeumban a világ legnagyobb orosz művészeti gyűjteményét tekinthetjük meg. Láthatunk rengeteg festményt, szobrot, de szinte majdnem minden művészeti ág képviselteti magát a múzeum falain belül.

Mindemellett rengeteg egykori palotát nyitottak meg a nagyközönség előtt. Némelyikben múzeumot rendeztek be, másban pedig az egykori arisztokrácia mindennapjait jelenítik meg korhű bútorokkal, használati tárgyakkal.

Szentpéterváron az éjszakai élet is egyedi. Hangulatos kávézók, színvonalas éttermek várják a turistákat. Nappal a legjobb, legdrágább üzletek kirakatai előtt sétálva úgy érezhetjük magunkat, mintha egy igazi, modern világváros utcáin sétálnánk. Ha lehetőségünk van rá, akkor látogassunk el pár napra Szentpétervárra, hisz bizonyára feledhetetlen élményekkel gazdagodhatunk.

Szentpétervár repülőterei, bejutás a városba, transzfer, közlekedés

Ha Szentpétervár repülőjegyet foglalt a Pulkovo Repülőtérre (LED) fog megérkezni, ami a városközponttól délre, 19,7 km-re fekszik. A repülőtérnek 2012-ben 11 millió volt az utasforgalma, így Oroszország 3. legforgalmasabb repülőtere a két Moszkvai repülőtér után, Európában a 36. legforgalmasabb repülőtérnek számít.

A szentpétervári repülőtérnek 2 terminálja van a Pulkovo-1 és Pulkovo-2. A nemzetközi járatok többsége a Pulkovo-2-es terminálra érkezik, de vannak kivételek, például az UTair, amely heti kétszer indít közvetlen Budapest – Szentpétervár járatokat jelenleg.

Ha tömegközlekedéssel szeretne bejutni a belvárosba a repülőtérről, érdemes eljutni előbb a Moskovskaya metrómegállóhoz, ahová a Pulkovo-1 terminálról a 39-es busszal, míg a Pulkovo-2-es terminálról a 13-busszal juthat el.