Moszkva repülőjegy

Moszkva repülőjegy

Moszkva repülőjegy

Ha a Moszkvaba szóló repülőjegyeket szeretné összehasonlítani, csak adja meg a fenti repülőjegy keresőben az indulás és visszaút dátumát (ha csak egy irányba keres repülőjegyet, hagyja a vissza út dátumát üresen).

Ha csak a repülőjegy ára számít, függetlenül az időponttól, vagy a kint tartózkodás hosszától, nézze meg Moszkva repülőjegy árak oldalunkat.

A legkeresettebb Budapest Moszkva repülőjegyek az Aeroflot és a Wizz Air repülőjegyek, amelyek közvetlenek, de átszállással repülhet Aerosvit, Lufthansa, Air Baltic LOT, és Czech Airlines légitársaságokkal.

 

Mikor érdemes Moszkva repülőjegyet foglalni

Moszkvában a turista főszezon júliusban és augusztusban van, ilyenkor nem könnyű olcsó repülőjegyet foglalni Moszkvába. A legjobb, ha tavasz végén, vagy kora ősszel foglal repülőjegyet Moszkvába, ilyenkor már olcsóbbak a repülőjegyek, ugyanakkor, az időjárás még kedvez a városnézésnek.

A téli hónapokban, novembertől márciusig kevés a turista, mivel a tél elég zord Moszkvában.

Moszkva

Moszkva Oroszország fővárosa, s mint ilyen, értelemszerűen annak legfontosabb kereskedelmi, gazdasági és pénzügyi városa.

Moszkva épületei jellegzetes orosz stílusban épültek, színes és díszes elemeket viselve magukon. Két legjelentősebb épülete a Blazsennij-székesegyház és a Kreml. A székesegyház a Vörös-téren található. Több templomból áll, melyek tornyai és kupolái többféle színben pompáznak, s mégis összeillő egészet alkotnak. A Kreml, csakúgy mint a székesegyház, épületek együttese, viszont ez nem pompázik mindenféle színben, csak kupolái fénylenek aranylóan, és a napszaknak megfelelően változtatják színüket, attól függően, hogy épp hogyan esik rájuk a fény.

Történelmi látványosságokat Moszkvában rengeteget találhatunk. A Gorkij Emlékmúzeum gyönyörűen megmunkált bordűrei és üvegablakai között a szocialista író, Gorkij személyes tárgyait vehetjük szemügyre.

Természetesen a Lenin Mauzóleum sem maradhat ki a látnivalók listájából. A kockákból álló piramisszerű épület a Szovjetunió első vezetőjének, Leninnek a holttestét őrzi.

Ha az orosz történelem kedvelői vagyunk, akkor a Romanov bojárok palotáját se hagyjuk ki. A díszes orosz építészeti remekműben a híres orosz uralkodódinasztia, a Romanov család személyes tárgyait őrzik. Mind a belső, mind a külső látványt az akkori korra jellemző fényűzés és pompa uralja.

Moszkva repülőterei, bejutás a városba, transzfer, közlekedés

Moszkvának 3 nemzetközi repülőtere van:

Moszkva Domogyedovo (DME), 42 km-re délre fekszik Moszkva belvárosától. Erre a moszkvai repülőtérre nem indul közvetlen járat Budapestről.

Moszkva Sheremetyevo (SVO), 31 km-re északra fekszik Moszkva belvárosától. Ez a repülőtér nevezhető Moszkva fő repülőterének, ide érkezik a közvetlen Aeroflot járat is.

A belvárosba be lehet jutni busszal, a leggyorsabb a 851E (expressz) busz, ami 28 perc alatt ér be a Rechnoy Vokzal metróállomásra, 20 percenként indul a repülőtérről. Ugyanennek a járatnak van nem expressz változata is, ami 40-50 perc alatt éri el a metróállomást. A 817-es busszal Planyornaya metróállomásra lehet eljutni.

A leggyorsabb bejutást az Aeroexpress vonat nyújtja 320 rubelért.

Moszkva Vnukovo (VKO), 30 km-re dél-nyugatrare fekszik Moszkva belvárosától. Erre a moszkvai repülőtérre is csak átszállással lehet eljutni.

Moszkva időjárása, éghajlata

Moszkva éghajlata kontinentális, de hidegebb, mint Magyarország időjárása. A nyár eleje csapadékos, viszont utána nagy hőségek is lehetnek, nem egyszer emelkedik a hőmérséklet 30 fok fölé. A tél ugyanakkor nagyon hideg, januárban az átlagos minimumhőmérséklet -10 fok, de az átlaghőmérséklet is csak -7 fok. Bár nyáron esik a legtöbb csapadék, télen szinte állandóan van hó a nagy hideg miatt.

Moszkva aktuális időjárását itt tekintheti meg.

Mit érdemes Moszkvaban megnézni

Ha az időjárás megengedi, mindenképp érdemes Moszkva nevezetességeit megtekinteni, ha Moszkvába foglalt repülőjegyet. Már maga a moszkvai utazás is egy látnivaló, hiszen sok moszkvai metróállomás olyan, mintha egy múzeumban járna.

A legegyszerűbb talán, ha a Vörös téren kezdi a moszkvai városnézést, ez a város leghíresebb és egyben fő tere is. Itt szokták megrendezni a nagyobb moszkvai rendezvényeket, ki ne emlékezne a katonai felvonulásokra. A Vörös tér nyugati részén a Kreml van, déli részén Vaszilij Blazsenij-székesegyház, keleti részén a GMU áruház, északi részén pedig a Történeti múzeum.

Szintén a Vörös téren van a Lenin mauzóleum, ahol meg lehet tekinteni Lenin bebalzsamozott holttestét.

A Kreml-ben a múzeumokon kívül székesegyházak, templomok, paloták találhatók. Itt lakik a moszkvai pátriárka, illetve a Kreml ad otthont több kormányzati szervnek is, és az elnöki rezidenciának.

A sétálóutcává átalakított Arbat utcán is érdemes végigsétálni, ez Moszkva „Váci utcája”.

Érdemes meglátogatni a Tretyakov képtárat, ahol több mint 100 ezer műtárgyat (festményeket, szobrokat, iparművészeti alkotásokat) lehet megtekinteni.

Ha Moszkvában jár nézze meg a Fegyver Palotát, ami szintén a Kreml-ben van, ahol régi fegyvereket, és ékszereket lehet megtekinteni.

Moszkva dél-nyugati részén, a Moszkva folyó partján fekszik a Novogyevicsi kolostor, amely a Kreml után Moszkva második leghíresebb építészeti látnivalója

A Puskin szépművészeti múzeum a legnagyobb európai képzőművészeti múzeum, érdemes ide is ellátogatni, ha Moszkvába foglalt repülőjegyet.

Moszkva adatok

Alapadatok

  • Lakosság 10 450 000 Fő
  • Területe 1 080 km2
  • Időzóna GMT+3
  • Ország Oroszország
  • Pénznem Rubel (RUB)

Moszkva repülőterei