Jekatyerinburg repülőjegy

Jekatyerinburg repülőjegy

Jekatyerinburg repülőjegy

Ha a Jekatyerinburgba szóló repülőjegyeket szeretné összehasonlítani, csak adja meg a fenti repülőjegy keresőben az indulás és visszaút dátumát (ha csak egy irányba keres repülőjegyet, hagyja a vissza út dátumát üresen).

Ha csak a repülőjegy ára számít, függetlenül az időponttól, vagy a kint tartózkodás hosszától, nézze meg Jekatyerinburg repülőjegy árak oldalunkat.

Budapestről Jekatyerinburgba egyik légitársaság sem indít közvetlen repülőjáratokat, de olcsó Jekatyerinburg repülőjegyet lehet foglalni az Alitalia, az Aeroflot, a Turkish Airlines és a Czech Airlines járataira.

 

Jekatyerinburg

Jekatyerinburg Európa és Ázsia képzeletbeli határán fekszik, a Transzszibériai vasútvonal 1816-os kilométerénél. Az I. Katalin cárnőről elnevezett település Oroszország negyedik legnagyobb városa.

A hosszú, zord telektől fagyoskodó város nyugati részén, a két kontinens határán áll egy obeliszk műemlék, ahol a hiedelmek szerint a kívánságaink teljesülnek. Jekatyerinburgban hatszáznál is több történelmi és kulturális műemlék található. A látogatók számára kellemes időtöltést nyújt az operaház, cirkusz, múzeumok és színházak, illetve a kávézók, pubok és éjszakai klubok bő választéka.

A település egyik jelentős nevezetessége a közel háromszáz éves gát, a Plotinka. Az építményt felújították, napjainkban pedig fesztiváloknak és különböző ünnepélyeknek ad helyet. A gáton innen található az Iszety folyó, illetve a város parkjai, a gáton túl pedig egy tó, ahol nyáron a helyiek vidáman lubickolnak, csónakáznak.

Az ideutazóknak érdemes meglátogatniuk a Történeti Közparkban fellelhető Természeti Múzeumot, az Urali Építészet Történeti Múzeumát, valamint a város legrégebbi – 1764-ben épült – épületében helyet kapó Szépművészeti Múzeumot. Jekatyerinburg összképét templomok és kápolnák teszik teljessé, amelyek száma a XX. század folyamán sajnos a tizedére csökkent.

Az urali várost tartják az orosz rock bölcsőjének, emellett 2012-ben Jekatyerinburg volt Oroszország design fővárosa.