Verona repülőjegy

Verona repülőjegy

Verona repülőjegy

Ha a Veronába szóló repülőjegyeket szeretné összehasonlítani, csak adja meg a fenti repülőjegy keresőben az indulás és visszaút dátumát (ha csak egy irányba keres repülőjegyet, hagyja a vissza út dátumát üresen).

Ha csak a repülőjegy ára számít, függetlenül az időponttól, vagy a kint tartózkodás hosszától, nézze meg Verona repülőjegy árak oldalunkat.

Közvetlen Budapest – Verona repülőjegyet egyik légitársaság sem kínál, de átszállással az Air France, az Alitalia, a Lufthansa, a KLM és az Austrian Airlines kínál olcsó Verona repülőjegyet.

 

Verona

Róma és Milánó mellett még Verona is a legkedveltebb olaszországi célállomások közé sorolható, mivel az ókor és középkor emlékeivel szintúgy bővelkedik, mint az előbb említett két város; kulturális élete gazdag, tájai pedig fenségesek. Így aztán, aki Itáliát veszi célba, Veronát sem hagyhatja ki úti naplójából!

Az ókor nyomai közül egyértelmű az Aréna Verona büszkesége. Ez Olaszország harmadik legnagyobb amfiteátruma, nem kevesebb, mint 25 ezer néző befogadására hivatott. Ha nyáron látogatjuk meg, még előadásokat is nézhetünk benne. Szintén nagy látványosság a csak egyszerűen Színházként emlegetett műemlék, mely még az I. századból maradt ránk. A Porta dei Borsari a római városfal eredeti maradványa, melynek kapuja alatt húzódik a Rómából kiinduló útszakasz, a Via Sacra.

A veronai építészet egyik legnagyszerűbb műve a San Zeno Maggiore Bazilika, melynek hatalmas harangtornyára még Dante is utal az Isteni Színjátékban. Ajtóaljai gazdagon vannak díszítve bibliai témájú domborművekkel, belső falait XII. és XIV. századi freskók díszítik, boltozatos altemplomában több szent sírhelye is megtalálható. Szintén pompás freskókban gyönyörködhetünk a Sant’Anastasia vagy a Santa Maria Antica templomokban is.

A városban járva óhatatlanul elfog bennünket a romantika; nem véletlen, hogy Verona a szerelmesek egyik kedvelt célpontja. Annakidején Shakespeare-t is megihlette a város, hiszen három színdarabja is Veronában játszódik.

Verona repülőterei, bejutás a városba, transzfer, közlekedés

A Verona Villafranca Repülőtér (VRN) a városközponttól 12,8 km-re dél-nyugatra fekszik. A reptér éves utasforgalma 3.2 millió, amivel Olaszország 15. legforgalmasabb repülőterének számít. A menetrendszerinti járatokon kívül több charterjárat is közlekedik ide, Olaszországban ennek a repülőtérnek van a 2. legnagyobb charter forgalma.

Verona központjába a legolcsóbban az Aerobus-szal tud bejutni, ami 20 percenként indul a reptérről, a buszjegy ára 6€.