Velence repülőjegy

Velence repülőjegy

Velence repülőjegy

Ha a Velencébe szóló repülőjegyeket szeretné összehasonlítani, csak adja meg a fenti repülőjegy keresőben az indulás és visszaút dátumát (ha csak egy irányba keres repülőjegyet, hagyja a vissza út dátumát üresen).

Ha csak a repülőjegy ára számít, függetlenül az időponttól, vagy a kint tartózkodás hosszától, nézze meg Velence repülőjegy árak oldalunkat.

A legkeresettebb Budapest Velence repülőjegyek a Ryanair repülőjegyek, amelyek közvetlenek, de átszállással repülhet Austrian Airlines-szal, Lufthansával, Alitaliaval, is.

 

Mikor érdemes Velence repülőjegyet foglalni

Velencébe nem könnyű olcsó repülőjegyet foglalni, mivel egész évben keresett úti cél, kivéve novemberben és decemberben. Ilyenkor azonban hideg van, illetve az őszi esők miatt sokszor megemelkedik a tenger vízszintje, így szinte lehetetlen sétálni a városban.

A legtöbb turista áprilistól októberig utazik Velencébe, azon belül is húsvéttól júniusig, és szeptembertől októberig. Ilyenkor a szálloda árak mellett a repülőjegy árak is magasak. A nyár közepi hónapokban nagyon meleg van Velencében illetve a környéken nyaralók miatt a tömeg is nagyon nagy. A Velencei Karnevál idején, februárban szintén nagy a tömeg, illetve az árak is magasabbak. A legjobb, ha március második felében, vagy október második felében vált repülőjegyet Velencébe, ilyenkor az időjárás kedvez a városnézésnek, de a repülőjegyekolcsóbbak.

Velence

Igazi romantikus város, Olaszország északi részén, a Velencei lagúnában. Olyan jelzőket kapcsolnak hozzá, mint az „Adria királynője”, „a fény városa”, „a víz városa”, de a „szerelem városaként” is szokták emlegetni, nemcsak romantikus jellege miatt.

Híres rendezvényei a velencei karnevál, valamint a velencei filmfesztivál, amikor még a szokásosnál is több turista érkezik a városba.

Épületei majdnem mind megmaradtak régi stílusukban. Kanyargó szűk utcáit klasszicista, barokk és reneszánsz építészeti műremekek tarkítják. Az egész város vízzel borított. Az utcák között gondolákkal lehet közlekedni, melyeket ki lehet bérelni, és akár az egész várost körbekerülhetjük velük.

Velencét pompás hidak hada szegélyezi, melyek a város között kanyargó víz két partját kötik össze. Ezek közül talán az egyik legszebb a XVI. századbeli Rialto híd, a Canal Grande fölött, mely teljes egészében isztriai kőből épült Antonio da Ponta terve alapján.

Szintén híres építészeti műremek a Dózse-palota, amely Velence mindenkori kormányzóinak, a dózséknak lakhelyéül szolgált. A palota szépsége felülmúlhatatlan. Pompás belső udvaraival, titkos szobáival, festményeivel és fadíszítményeivel a turisták egyik kedvenc látogatási helye. A palota a Piazza-téren, Velence legnagyobb terén foglal helyet. Ugyanitt találhatjuk meg a Szent Márk Bazilikát is, amely a 18. századtól a város katedrálisa. Persze ha Velencében járunk, a Sóhajok hídja sem maradhat ki a látnivalók listájából. A híd a törvényszéket köti össze a börtönnel.

Velence repülőterei, bejutás a városba, transzfer, közlekedés

Velencének két repülőtere van. A Marco Polo (VCE) repülőtér közvetlenül a város mellett 8 km-re északra fekszik, aTrevisio (TSF) repülőtér, kicsit távolabb, 20 km-re fekszik észak-nyugatra.

A közelebbi Marco Polo velencei repülőtérről könnyedén be lehet jutni a városba tömegközlekedéssel. A 4-es és 5-ös buszok indulnak Velence belvárosába egészen reggel 4-től éjfélig. Mivel Velence vízi város, motorcsónakkal is be lehet jutni a Marco Polo repülőtérről Velencébe. A motorcsónak 27-50 €-ba kerül, és reggel 8-tól este 8-ig lehet igénybe venni.

A Trevisio reptérről vagy vonattal, vagy busszal lehet bejutni, ha a Velencébe szóló repülőjegyünket erre a repülőtérre foglalta le. A 6-os vonal 15-20 perc alatt van bent Velencében, repülőtérről pedig busszal juthatunk el a vasút állomásra, ami 1€-ba kerül és pár percet vesz igénybe.

Velence időjárása, éghajlata

Velencében a nyarak nagyon melegek, napközben sokszor 30 fok felett van a hőmérséklet, ami nem kedvez a városnéző túráknak, azonban a szűk kis sikátorokba lagúnákba nem süt be a nap, így picit ezekben tűrhetőbb a meleg.

Az ősz vége és a tél esős, ilyenkor akár a tenger is megemelkedik annyira, hogy sok teret, utcát el is önt a víz. A leghidegebb hónap január és február, ilyenkor 7 fok alatt van az átlaghőmérséklet. Tavasszal szép idő van és a hőmérséklet is kedvez a velencei városnézőknek.

Velence aktuális időjárását itt tekintheti meg.

Mit érdemes Velencében megnézni

Ha meg szeretnénk nézni Velence nevezetességeit, két módon tehetjük. Vagy gyalog indulunk el, vagy hajóval járjuk körbe a várost, autóval vagy biciklivel nem lehet, mivel ezek az eszközök ki vannak tiltva a belvárosból.

Ha gyalog indulunk el Velencében, könnyű eltévedni, számos kis sikátor még a térképeken sincs rajta, de az irány jelző táblák segítenek az eligazodásban.

Ha hajóval vágunk neki, mehetünk vaporettoval (vízi busszal), vagy víz taxival, azonban ez utóbbi elég drága. Természetesen gondolával is hajózhatunk ez azonban még a vízi taxinál is drágább.

Ha Velencébe foglalt repülőjegyet, egy napot mindenképp szánjon a város megtekintésére Velence csatornái és hídjai gyönyörűek és utánozhatatlan hangulatot adnak a városnak. A következő hidakat mindenképp nézze meg: Rialto-híd, Sóhajok hídja, Scalzi-híd.

Velence legfőbb tere, amit szoktak csak szimplán Térnek (Piazza) hívni a Szent Márk tér. Itt található a Dózse-palota, a Szent Márk Bazilika, illetve a magas harangtorony a Campanile is.

Ha marad ideje érdemes távolabbi hajókirándulásokat is csinálni a környező sziketekre, ahol, ha az idő kedvező strandolni is lehet.

Velence adatok

Alapadatok

  • Lakosság 271 000 Fő
  • Területe 458 km2
  • Időzóna CET
  • Ország Olaszország
  • Pénznem Euro (€)

Velence repülőterei