Torino repülőjegy

Torino repülőjegy

Torino repülőjegy

Ha a Torinoba szóló repülőjegyeket szeretné összehasonlítani, csak adja meg a fenti repülőjegy keresőben az indulás és visszaút dátumát (ha csak egy irányba keres repülőjegyet, hagyja a vissza út dátumát üresen).

Ha csak a repülőjegy ára számít, függetlenül az időponttól, vagy a kint tartózkodás hosszától, nézze meg Torino repülőjegy árak oldalunkat.

Torinóba közvetlen repülőjegyet egyik légitársaságnál sem lehet foglalni, de átszállással az Alitalia, az Air France, a KLM, a Lufthansa és a Brussels Airlines légitársaságok kínálnak olcsó Budapest Torino repülőjegyet.

 

Torino

Ha Észak-Itáliában járunk, Milánó, Velence vagy Verona után semmiképpen sem hagyhatjuk ki Torino városát sem. Mint olaszországi város, bővelkedik az egyes történelmi korok építészeti csodáiban, földrajzi fekvését pedig az Alpok és a Monferrato dombság körülölelő vonulatai teszik emlékezetessé.

A város hangulatát leginkább a több kilométer hosszan összekötődő árkádok adják. A régi történelmi korokat idéző hangulat mellett hasznos funkciójuk is van, hiszen ha elered az eső, esernyő nélkül is tovább élvezhetjük a városnézést. Nem tudjuk nem észrevenni a Mole Antonelliana-t, mely hatalmas négyszögletű kupolájával emelkedik ki a város panorámájából. A történelemben tovább utazgatva érdemes ellátogatni a Borgo Medioevale-ba, mely lényegében egy középkori skanzen. Ezen felül 5 palota, 6 múzeum és megszámlálhatatlan templom várja a turistákat.

Ha más miatt nem is, de a torinói lepel miatt biztos mindenki számára ismerősen cseng a város neve. Ám aki csak emiatt látogatna a városba, annak rossz hírünk van, hisz a keresztény vallás legvitatottabb relikviáját a torinói dómban őrzik, s csak tízévente egyszer állítják ki a nagyközönség számára. Ilyen alkalom legutóbb 2010-ben volt, így a következőre sajnos még jó ideig várni kell.

Akik Olaszország ízeit akarják felfedezni, azok számára Torino azért lesz fontos állomás, mert ez a muskotályszőlőből és 30 különféle fűszerből készült vermouth szülővárosa.

Az Alpok és a Monferrato dombság által határolt észak-olaszországi város legjellemzőbb vonását a több kilométeres árkádok és a Mole Antonelliana adják. A különböző történelmi korokban történő barangolást pedig kiválóan kipihenhetjük egy pohár finom vermouth társaságában.

Torino repülőterei, bejutás a városba, transzfer, közlekedés

A Torino-Caselle Repülőtér (TRN) 17,2 km-re északra fekszik Torinó központjától. A reptér éves utasforgalma 2012-ben 3,5 millió volt, amivel Olaszország 14. legforgalmasabb repülőterének számit.

A legegyszerűbb transzfer Torinóba a vonat, ami pár méterre áll meg a reptéri termináltól. A vonat 19 perc alatt ér be Torinóba, a jegy csak 3€-ba kerül.