Szardínia repülőjegy

Szardínia repülőjegy

Szardínia repülőjegy

Ha a Szardíniára szóló repülőjegyeket szeretné összehasonlítani, csak adja meg a fenti repülőjegy keresőben az indulás és visszaút dátumát (ha csak egy irányba keres repülőjegyet, hagyja a vissza út dátumát üresen).

Ha csak a repülőjegy ára számít, függetlenül az időponttól, vagy a kint tartózkodás hosszától, nézze meg Szardínia repülőjegy árak oldalunkat.

A nyári hónapok nagyobb forgalmát kihasználva a WizzAir fapados légitársaság közvetlen repülőjáratokat is indít Szardíniára (Allghero AHO), azonban a szezonon kívüli időszakban nincs közvetlen Budapest – Szardínia repülőjegy. Szardínia fő repülőtere a sziget legnagyobb városában, Cagliariban található, oda érdemes repülőjegyet keresni. Az Alitalia átszállással (Róma) kínál repülőjegyet Szardíniára.

Alternatív lehetőségként, kombinálhatja is az közlekedési eszközöket, Pisa mellől, Livornoból indulnak kompok Szardínia szigetére. Pisa-ba egész évbe indulnak közvetlen, fapados repülőjáratok Budapestről (Ryanair). Kompok indulnak még Szardíniára Nápolyból, Trapaniból és Palermoból is, amely városokba szintén lehet repjegyet foglalni.

 

Szardínia

Szardínia a Földközi-tenger 2. legnagyobb szigete Szicília után. Fővárosa Cagliari, ahol a sziget legnagyobb forgalmú repülőtere is található.

Maga a sziget elég változatos képet mutat, míg az északi és keleti partok sziklásak, addig a déli és nyugati partok homokosak. A sziget 80%-ban hegy- és dombvidék.

Szardínia időjárása tipikus mediterrán, a tél enyhe és csapadékos, míg a nyár nagyon meleg és száraz. Augusztus a legmelegebb hónap, amikor az átlagos hőmérséklet 25 fok (napi maximum átlaga 30 fok, napi minimum átlaga 19 fok), míg a leghidegebb hónap január, amikor 10 fok az átlagos hőmérséklet (napi maximum átlaga 14 fok, napi minimum átlaga 6 fok).

Ha szeretné elkerülni a tömeget és a drágább repülőjegyeket és szállásokat Szardínián, de élvezni szeretné a napsütést és a tengerben is megmártózna, a június és a szeptemberi hónapokat ajánljuk. Ilyenkor a tenger 20 fok felett van, ritkán eshet az eső és a napos órák száma is 10 körül van.

Szardíniát leginkább a pihenni vágyóknak ajánljuk. Ugyan sok szórakozási lehetőség van a szigeten, mégsem a hatalmas bulik jellemzőek, inkább családos utazóknak, és a nyugodt pihenésre, kirándulásokra vágyóknak lehet vonzó úti cél.

A tenger Szardínián a legszebb legtisztább az olasz partok közül, sok helyen a víz kristálytiszta, gyönyörű azúrkék, már a látványa is megéri.