Róma repülőjegy

Róma repülőjegy

Róma repülőjegy

Ha a Rómába szóló repülőjegyeket szeretné összehasonlítani, csak adja meg a fenti repülőjegy keresőben az indulás és visszaút dátumát (ha csak egy irányba keres repülőjegyet, hagyja a vissza út dátumát üresen).

Ha csak a repülőjegy ára számít, függetlenül az időponttól, vagy a kint tartózkodás hosszától, nézze meg Róma repülőjegy árak oldalunkat.

A legkeresettebb Budapest Róma repülőjegyek az Alitalia, WizzAir, Ryanair repülőjegyek, amelyek közvetlenek, de átszállással repülhet Austrian Airlines-szal, KLM-mel, Lufthansával, Swissair-rel is.

 

Mikor érdemes Róma repülőjegyet foglalni

A római csúcsszezon, köszönhetően a jó időnek már húsvétkor elkezdődik, hiszen ekkor sokan mennek el a Vatikánba, és egészen októberig tart. Ilyenkor a repülőjegyek illetve a szállások picit drágábbak.
Júniustól szeptemberig a város nagyon tele van, a legtöbb látnivalónál óriási sorok kígyóznak.
Augusztus a nyaralási csúcs,ilyenkor foglalnak a legtöbben repülőjegyet Olaszországba, így Rómába is.

Októbertől húsvétig kevesebben vannak a városba, így a repülőjegy szállás is olcsóbb Rómába ilyenkor, igaz sok látnivalót is bezárnak, renoválnak ebben az időszakban.

A legideálisabb talán, ha húsvét előtt foglal Repülőjegyet Rómába, mert ilyenkor még nincs nagy tömeg, a szállás és repjegy is olcsóbb, és az időjárás is már kellemes 15 fok körüli. Az október is ideális lenne a hőmérséklet miatt, illetve mert ilyenkor kevesebben repülnek Rómába, de október az egyik legcsapadékosabb hónap, gyakran eshet az eső, ezért inkább szeptember végét ajánljuk még.

Róma

A világ egyik legszebb fővárosa, a történelembe évezredekkel visszanyúló világváros. Gyönyörű szép épületeivel, műemlékeivel, kulturális kincseivel kihagyhatatlan élményforrást nyújt az ide látogató számára. Van egy olyan egyedülálló atmoszférája, amit sehol máshol nem tapasztalhat az ember. Szokták mondani, hogy minden út Rómába vezet, és ez így is van, életünk során legalább egyszer mindenképpen látnunk kell, mert annyi látványosságot, olyan rengeteg történelmi, építészeti, művészeti kincset talán sehol máshol a világon nem láthatunk egy helyen, mint itt, ráadásul a repülőjegy is olcsó Rómába, his két fapados légitársaság is indít repülőjáratokat ide Budapestről

Nem hiába hívják a művészetek bölcsőjének, hisz olyan utánozhatatlan és egyedülálló művészek alkottak itt, mint Michelangelo, Gian Lorenzo Bernini, Raffaelo és még sokan mások.

Épületei fenomenálisak. Ki ne hallott volna már a Colosseumról, Róma egyik szimbólumáról, amely még a Római Birodalom idején épült (Kr. u. 70–80), vagy a vatikáni Szent Péter Bazilika gigantikus méreteiről, ahol olyan utánozhatatlan művészeti kincseket szemlélhetünk meg, mint például Michelangelo Piétája, de elég, ha csak a Roman Forumot említjük meg, Róma ókori központját vagy a Pantheont, a város egyik legrégebbi és legjobb állapotában fennmaradt műemlékét. Ezek csak néhány látnivaló a számtalan, gyönyörűbbnél gyönyörűbb ókori épület és műalkotás közül.

Egy biztos, ha Romába foglal repülőjegyet, látnivalókban és élményekben nem lesz hiány. Ha csak töredékét is látjuk meg annak a rengeteg sok alkotásnak, ami itt vár bennünket, már elmondhatjuk, hogy valamivel gazdagabban térhetünk haza.

Róma szállás

Róma szállás

Ha Rómába szeretne olcsó szállást foglalni a repülőjegye mellé, Róma szállás oldalunkon teheti meg.

Szálláskeresőnk több, mint 30 nagy szállás kereső és foglaló rendszer Róma szállás ajánlatait gyűjti össze egy helyen. Csak párat megemlítve ezek közül a szállás kereső és foglaló rendszerekből: Agoda, Booking.com, HostelBroker, Hotels.com, Otel.com.

Róma szállás 4 739 Ft/fő/nap-tól »

Róma látnivalók

Róma látnivalók

Legyen bármi oka is annak, hogy Rómába foglalt repülőjegyet, az biztos, hogy ha már ott van, vétek kihagyni Róma látnivalóit. Róma történelmi negyedét akár gyalog is be lehet járni, a távolabbi látnivalókat, pedig tömegközlekedéssel remekül el lehet érni.

Róma hosszú történelmének köszönhetően az egyik legtöbb látnivalóval büszkélkedik nem csak Európában, de az egész világon is. Mind a kultúra, mind a művészet és építészet fellegvára és bölcsője is volt Róma, nem beszélve a politikai, gazdasági múltjáról, amiknek emlékeit érdemes megnézni, ha Róma repülőjegyet foglalt.

Róma latnivalók bővebben »

Róma időjárás, éghajlat

Róma időjárás

Rómának igazi mediterrán éghajlata van, aminek az enyhe de csapadékos tél és a száraz forró nyár a legfőbb jellemzője. Róma időjárása éves szinten nagyjából 5 fokkal melegebb, mint Budapesté, de több csapadék is esik Rómában igaz teljesen más időszakokban. Míg Magyarországon inkább a késő tavaszi, kora nyári időszak a legcsapadékosabb, addig Rómában télen esik több eső.

Róma időjárás bővebben »

Róma repülőtér

Róma repülőtér

Rómának két reptere van, így amikor Rómába keres repülőjegyet a jobboldali repülőjegy kereső űrlapban, választhat a kettő közül, de kereshet úgy is, hogy a mindkét reptérre szóló repülőjegyeket listázzuk ki, ebben az esetben a hova mező mellett a "Róma (CIA,FCO)" opciót válassza.

A Leonardo da Vinci (FCO) repülőtér (Fiumicino) Róma belvárosától 30 km-re dél-nyugatra fekszik, ez a nagyobbik római repülőtér. Jelenleg az Alitalia és a Wizz Air légitársaságok kínálnak ide közvetlen repülőjegyet Budapestről .
Ha szeretné megtudni, hogyan juthat be a városba innen, kattintson ide.

A Ciampino (CIA) repülőtér 15,5 km-re délre fekszik Róma belvárosától. Budapestről a Ryanair kínál közvetlen repülőjegyeket erre a repülőtérre.
Ha szeretné megtudni, hogyan juthat be a városba innen, kattintson ide.

Róma repülőterek bővebben »

Róma adatok

Alapadatok

  • Lakosság 2 656 000 Fő
  • Területe 1 290 km2
  • Időzóna GMT +1
  • Ország Olaszország
  • Pénznem Euro (€)

Róma repülőterei