Pisa repülőjegy

Pisa repülőjegy

Pisa repülőjegy

Ha a Pisába szóló repülőjegyeket szeretné összehasonlítani, csak adja meg a fenti repülőjegy keresőben az indulás és visszaút dátumát (ha csak egy irányba keres repülőjegyet, hagyja a vissza út dátumát üresen).

Ha csak a repülőjegy ára számít, függetlenül az időponttól, vagy a kint tartózkodás hosszától, nézze meg Pisa repülőjegy árak oldalunkat.

Közvetlen Budapest – Pisa repülőjegyet jelenleg csak a Ryanair fapados légitársaság kínál heti egy alkalommal, de átszállással az Alitalia, az Air France, a KLM, a Lufthansa és a British Airways kínál olcsó Pisa repülőjegyet.

 

Pisa

Az egyik legrégebbi olasz város és érsekségi székhely az Arno folyó két partján elhelyezkedő Pisa, melyről szinte azonnal a „Torre pendente”, vagyis a Ferde torony jut eszünkbe, ami közkedvelt turistalátványosság, számtalan közösségi portál és internetes oldal fényképeinek megihletője. Ám Pisa nem csupán erről híres, hiszen történelmi hősöket, tudósokat, írókat és történészeket, művészeket és zenészeket egyaránt adott az emberiség számára. Itt született Andrea Bocelli, a népszerű olasz tenorista; itt tanult Galileo Galilei, és talán éppen ebben a városban rúgta élete első gólját Giorgio Chiellini, az olasz válogatott labdarúgója, a Juventus játékosa. S ez csupán néhány név a sok közül, akik valamilyen formában részesei vagy egykor részesei voltak az olasz város, sőt Olaszország és az egész világ történelmének.

A Pisa-i Egyetem (Universitá di Pisa) gyökerei a XIV. századba nyúlnak vissza. Az első oktatott tárgyak között a teológia, a polgári jog, a kánonjog és az orvostudomány szerepelt, melyek szinte mindegyike önálló karrá nőtte ki magát az évek folyamán, új lökést adva a különféle kutatási és doktori területeknek. A megszokott egyetemi tanulmányok mellett szerepet kapott a mezőgazdaság és a juhtenyésztés témaköre is, figyelmet fordítva az ország gazdasági igényeire és törekvéseire. Később politikai viták és harcok színterévé vált, majd a XX-XXI. században felzárkózott az információtechnológia úttörői közé.

Pisában járva az ember igazán olasznak érezheti magát. Mediterrán hangulat, csalogató illatok, mámoros pillanatok és andalító zene mellett élvezheti a táj szépségét, az olasz emberek virtusát, az éjszakai élet zsongását.

Pisa repülőterei, bejutás a városba, transzfer, közlekedés

A Pisa Nemzetközi repülőtér (PSA) más néven Galileo Galilei Repülőtér a város központjától 7,4 km-re, délre fekszik. A repülőtérnek közel 4,5 milliós éves forgalma, amivel ugyan csak a 11. legforgalmasabb reptér Olaszországban, de Toszkána fő repülőterének számít. A Pisa Repülőtér az egyetlen olyan európai reptér, aminek saját vonatállomása is van. Amellett, hogy így könnyen el lehet jutni távolabbi városokba (Firenze, San Marino, Genova), a városközpontba való bejutás is egyszerű és gyors.