Palermo repülőjegy

Palermo repülőjegy

Palermo repülőjegy

Ha a Palermoba szóló repülőjegyeket szeretné összehasonlítani, csak adja meg a fenti repülőjegy keresőben az indulás és visszaút dátumát (ha csak egy irányba keres repülőjegyet, hagyja a vissza út dátumát üresen).

Ha csak a repülőjegy ára számít, függetlenül az időponttól, vagy a kint tartózkodás hosszától, nézze meg Palermo repülőjegy árak oldalunkat.

Palermóba jelenleg egyik légitársaság sem kínál közvetlen repülőjegyet, de átszállással az Alitalia, az Air France és a KLM kínál olcsó Budapest – Palermo repülőjegyet.

 

Palermo

Palermo városa méltán híres történelméről, kultúrájáról, építészetéről és gasztronómiájáról, így nem véletlenül vált Szicília egyik meghatározó szereplőjévé. Román, gótikus, barokk templomok, paloták és épületek egész sora vonul végig a Földközi-tengertől határolt település lankáin és emelkedőin, feltárva azokat az ősi emlékeket, melyek a múlt építőkockáit rejtik.

A Chiesa della Martorana a város székesegyháza és főtemploma, mely harangtornyával, díszes boltíveivel, barokk boltozatával és itt-ott felbukkanó bizánci stílusjegyeivel a normann építészet egyik kiemelkedő alkotása. A Museo Archeologico Regionale, azaz a régészeti múzeum Olaszország egyik leggazdagabb etruszk, karthágói, római és görög gyűjteményével rendelkezik. Az eredeti Városfal két körútja épségben maradt. Az első a pun város ősi magját vette körül, melyet Palaeopolisnak hívtak, a második pedig a Neopolis volt.

Palermo kulturális élete ugyancsak tartogat jó néhány érdekességet a városba látogató turista, s a mindennapok fáradalmait feledni vágyó szicíliai ember számára. Olaszország legnagyobb és Európa harmadik legnagyobb színháza a „The Teatro Massimo”, mely tökéletes akusztikája révén vált ismertté. Az „Orto botanico di Palermo” (Palermo Botanikus Kert) egyszerre botanikus kert és kutatási / oktatási intézmény, ahol összeolvad esztétikum és racionalitás.

A Goethe által méltán a „világ legszebb hegyfokának” nevezett Monte Pellegrinoról csodálatos kilátás nyílik Palermo városára.

Palermo repülőterei, bejutás a városba, transzfer, közlekedés

A Falcone-Brosellino Repülőtér (PMO) Palermo központjától 32.9 Km-re fekszik észak-nyugatra közvetlenül a tengerpart mellett. A repülőtérnek évi 5 milliós utasforgalma van, amivel Olaszország 9. legforgalmasabb repülőtere. A repülőtér a nevét a két maffia ellenes harc vezéregyéniségéről kapta, Giovanni Falcone-ről és Paolo Borsellino-ról, akiket 1992-ben gyilkolt meg a maffia.

A városba a Prestia e Comande busszal lehet bejutni, amely 55 perc alatt ér be a központba. A busz fél óránként indul és egy jegy ára 5,8 €-ba kerül. pályaudvarra.