Nápoly repülőjegy

Nápoly repülőjegy

Nápoly repülőjegy

Ha a Nápolyba szóló repülőjegyeket szeretné összehasonlítani, csak adja meg a fenti repülőjegy keresőben az indulás és visszaút dátumát (ha csak egy irányba keres repülőjegyet, hagyja a vissza út dátumát üresen).

Ha csak a repülőjegy ára számít, függetlenül az időponttól, vagy a kint tartózkodás hosszától, nézze meg Nápoly repülőjegy árak oldalunkat.

Jelenleg csak a Wizz Air fapados légitársaság kínál közvetlen Budapest – Nápoly repülőjegyet. Átszállással az Alitalia légitársasággal római átszállással kínál még népszerű repülőjegyet ide. Az Alitalia-n kívül a Lufthansa, a Brussels Airlines, Air Berlin, Air France légitársaságok kínálnak olcsó Nápoly repülőjegyet 1 átszállással.

 

Nápoly

Nápoly Olaszország harmadik legnagyobb városa, amelyet nem hivatalosan úgy ismernek, mint Dél-Olaszország fővárosát.

Nevének jelentése „új város”, melyet a legendák szerint Akhelóosz görög isten egyik lányának köszönhet. Napjainkban Olaszország egyik legnépszerűbb turistacélpontja, rendkívül gazdag kultúrája, történelme, gasztronómiája és mediterrán éghajlata miatt rengetegen választják pihenésük helyszínéül.

A várost több mint két és fél évezredes története során uralták már rómaiak, bizánciak, Anjouk, osztrákok és a francia Bourbonok, és mind rajta hagyták kézjegyüket.

Nápoly igazi édenkert mindazok számára, akik szeretnek a kultúrával ismerkedni, a történelmi emlékekben elmerülni – nem csak számos múzeum áll rendelkezésre, hogy az elmúlt korok gazdag hagyatékát megtekinthessük, de a városban számos templom, történelmi épület, szobor és műalkotás is található. Ajánlott például a Museo Archeologico Nazionale di Napoli régészeti múzeum megtekintése, amely Olaszország egyik leggazdagabb gyűjteményével rendelkezik, vagy a Stazione Zoologica Anton Dohrn meglátogatása, ahol a világ egyik legrégebbi akváriumát láthatjuk.

A város igen gazdag kulturális hagyományokkal rendelkezik, számos karneválnak és fesztiválnak ad otthont, emellett gasztronómiájáról is messze földön híres, elsősorban azért, mert innen származik eredetileg a pizza.

Nápoly repülőterei, bejutás a városba, transzfer, közlekedés

Nápolynak egy repülőtere van a Nápoly Nemzetközi Repülőtér (NAP), amely a belvárostól csak 4,3 km-re, északra fekszik. A repülőtér közelsége miatt a városba való bejutás is egyszerű. A bejutáshoz érdemes a Naples Alibus Airport Shuttle használni, ami a központi pályaudvarhoz viszi be az utasokat és 4€-ba kerül. A reptérnek két terminálja van, amelyekből a távolabb eső 2-es terminál csak a charter járatokat szolgálja ki. A repülőtérnek 5,8 milliós utasforgalma volt 2012-ben amivel Olaszország 8., Európa 67. legforgalmasabb repülőtere.