Milánó repülőjegy

Milánó repülőjegy

Milánó repülőjegy

Ha a Milánóba szóló repülőjegyeket szeretné összehasonlítani, csak adja meg a fenti repülőjegy keresőben az indulás és visszaút dátumát (ha csak egy irányba keres repülőjegyet, hagyja a vissza út dátumát üresen).

Ha csak a repülőjegy ára számít, függetlenül az időponttól, vagy a kint tartózkodás hosszától, nézze meg Milánó repülőjegy árak oldalunkat.

Jelenleg két fapados légitársaság a Wizz Air és a Ryanair kínál közvetlen, átszállás nélküli Budapest – Milánó repülőjegyet, de átszállással az Alitalia, az Austrian Airlines, a Lufthansa, a Brussels Airlines, az Air Serbia, a LOT és az Air Berlin is kínál olcsó Milánó repülőjegyeket.

 

Mikor érdemes Milánó repülőjegyet foglalni

A nyári hónapokban a város nagyon zsúfolt, drágák a szállások és a repülőjegyek is Milánóba. Ugyanakkor a helyiek a nyári hónapokban, főleg augusztusban mennek el nyaralni, így ez picit enyhíti a város zsúfoltságát.

A legjobb, ha tavasszal, koranyáron, vagy ősszel repül el Milánóba. Ilyenkor az időjárás már kedvező a városnézéshez, és ilyenkor még nincsenek zsúfolt sorok Milánó nevezetességeinél.

Milánó

Milánó a második legnagyobb olasz város Róma után, viszont iparában megelőzi azt. Míg Rómát a legrégebbi városként tartják számon Olaszországban, Milánót a legmodernebbként. Ez nem azt jelenti, hogy ne bővelkedne ez a város is sok régi épületben és műemlékben, viszont számos modern negyede és városrésze is van.

Látványosságai közül a leghíresebb természetesen a milánói dóm, ezt minden ide utazónak látnia kell. Építése közel 600 évig tartott, az 1300-as évek elejétől kezdődően egészen a XX. századig. Monumentális épület, méretei, tekintélyt parancsoló tornyai és díszítése igazán lélegzetelállító. Milánó másik nevezetessége, hogy itt található a világhírű festő, Leonardo Da Vinci egyik leghíresebb alkotása, Az utolsó vacsora. A festménynek a Santa Maria delle Grazie ad helyet, melyet a világörökség részeként tartanak számon.

Ha tipikus milánói, kozmopolita hangulatot szeretnénk átélni, látogassunk el a Galleria Vittorio Emanuele II. épületébe, mely a dóm terét köti össze a Piazza della Scallával. Az épületet elegáns üzletek, felsőkategóriás éttermek, világhírű bárok és kávéházak töltik ki.

A Castello Sforzesco, Milánó hercegeinek rezidenciája szintén megérdemel egy szemügyre vételt. Ha tartalmas kikapcsolódásra vágyik, ez a kastély biztosan eleget tesz igényeinek, hiszen belsejében múzeumok működnek, és belső udvaraival, pompás parkjával igazán élethűen adja vissza a hajdani Milánó pazar életstílusát.

A művészetek szerelmesei feltétlenül látogassanak el a Pinacoteca di Brera képtárba is, mely Olaszország egyik legíresebb képgyűjteménye. A galériában számos igen híres alkotó művei vehetők szemügyre.

Milánó repülőterei, bejutás a városba, transzfer, közlekedés

Milánóban, illetve Milánó környékén 3 nemzetközi repülőtér van:

 • A legnagyobb forgalommal a Malpensa (MXP) repülőtérnek van, a legtöbb Budapestről induló Milánói repülőjárat ide érkezik. A repülőtér 40 Km-re fekszik a belvárostól észak-nyugatra. A repülőtérről reptéri buszok indulnak 20 percenként az 1-es termináltól Milánó központjába. Jegy 7,5 €-ba kerül, és megvásárolható a buszon (is) lehet vásárolni, de online is vásárolható ezen az oldalon.

  Vonattal is be lehet jutni Milánóba Cadorna állomásra. A vonat 30 percenként indul az 1-es terminál -1 szintjéről.

 • A Milánói Linate repülőtér (LIN), a városban van, a központtól 8 Km-re, így a városi tömegközlekedéssel könnyen el lehet tud jutni a szállásához, ehhez segítséget itt talál.

 • A 45 km-re észak keletre fekszik Milánó 3. repülőtere a Orio Al Serio (BGY), ami főleg fapados légitársaságok gépeit fogadja és indítja.

  A repülőtérről reptéri buszok indulnak Milánóba, ami 5-9 €-ba kerül, oda vissza 14 €.

  Vonattal is bejuthat Milánóba, de a vonatállomás nem közvetlenül a repülőtéren van, ezért buszozni kell az állomásig, ami 1,3 €-ba kerül.

Milánó időjárása, éghajlata

A nyár Milánóban meleg, és párás, augusztus a legmelegebb, amikor a hőmérséklet gyakran 30 fok felett van. A tél hideg és nedves, de nem olyan zord, mivel az Alpok megvédi a várost a nagyobb hidegektől, viszont sok a havazás a párás idő miatt. A legcsapadékosabb hónap október és november, de ettől eltekintve az őszi és tavaszi időjárás kedvez a leginkább a városnézésnek Milánóban.

Milánó aktuális időjárását itt tekintheti meg.

Mit érdemes Milánóban megnézni

Milánó látnivalóinak gyalogosan is meg lehet nézni, a picivel nagyobb távolságok pedig a helyi tömegközlekedéssel áthidalhatók. A legegyszerűbb, ha megvásárolja a Milano Card-ot, amivel 3 napig használhatja a tömegközlekedést, és számos múzeumba, kiállításra, étteremben kedvezményt kap, és csak 13,75 €-ba kerül.

Ha Milánóba foglalt repülőjegyet töltsön időt a város felfedezésével és az alábbiakat feltétlenül nézze meg:

 • A Milánói Dómot a 14. században építették, és Olaszország 2. legnagyobb temploma. Méretét a legjobban az írja le, hogy összesen 3000 szobor díszíti a dómot.
 • Mindenképpen nézze meg a Milánói Operaházat, a Teatro alla Scala-t, ami a 18. század végén épült a S. Maria della Scala-templom helyén.
 • A Viktor Emánuel Galéria, több mint egy megszokott galéria, több üzlet, étterem van itt, ezért is hívják „Milánó szalonjának”. Az épületet a 19. század végén építették.
 • Érdemes megnézni Olaszország első királyának Viktor Emánuel lovas szobrát is, amely a Dóm tér közepén áll.
 • A Marinot Palota, azaz a Palazzo Marinot az Operaházzal szemben fekszik, és ez ma a Milánói Városháza. A palota a 16. század közepén épült.
 • A Via Brera, azaz a Brera Képtár és könyvtár régen kollégiumként szolgált. Az udvarán Napoleon bronz szobra található, amit a milánóiak emeltek Napoleon hódolatára, mivel ő volt az, aki az épületet elvette a gazdagoktól és az egyháztól, hogy közösségi, mindenki számára nyitott épületté tegye. A képtár majdnem 40 termében olasz művészek festményei láthatók a 14. századtól napjainkig.
 • A Dómmal szemben található a Királyi palota, azaz a Palazzo Reale, amely az uralkodók lakhelyeként szolgált, most múzeum, amelyben a székesegyház történetét mutatják be.
 • A végére hagyva a legfontosabbat, ne feledkezzen meg, hogy Leonardo da Vinci közel 20 évet töltött Milánóban, amit számos helyen nyomon követhet. Az Utolsó Vacsora freskót a Santa Maria delle Grazie templom melletti refektóriumban tekintheti meg.

Még sorolhatnánk a milánói látnivalókat, egy biztos, ha Milánóba foglalt repülőjegyet, nem fog unatkozni!

Milánó adatok

Alapadatok

 • Lakosság 1 400 000 Fő
 • Területe 182 km2
 • Időzóna GMT+1
 • Ország Olaszország
 • Pénznem Euro (€)

Milánó repülőterei