Firenze repülőjegy

Firenze repülőjegy

Firenze repülőjegy

Ha a Firenzebe szóló repülőjegyeket szeretné összehasonlítani, csak adja meg a fenti repülőjegy keresőben az indulás és visszaút dátumát (ha csak egy irányba keres repülőjegyet, hagyja a vissza út dátumát üresen).

Ha csak a repülőjegy ára számít, függetlenül az időponttól, vagy a kint tartózkodás hosszától, nézze meg Firenze repülőjegy árak oldalunkat.

A legkeresettebb Budapest Firenze repülőjegyek az Austrian Airlines, Lufthansa, SWISS, Alitalia repülőjegyek, amelyek nem közvetlenek, mivel Firenzébe jelenleg nincs közvetlen repülőjárat Budapestről.

 

Mikor érdemes Firenze repülőjegyet foglalni

Firenzében elég hosszú a turista csúcsszezon, áprilistól október közepéig tart, de július, augusztus ezek közül is a legforgalmasabb. Ebben az időszakban nem könnyű olcsó repülőjegyet foglalni Firenzébe. A húsvét körüli időszak is nagyon zsúfolt a városban. Ha Firenzébe szeretne repülőjegyet foglalni a csúcsszezonra, minél korábban tegye meg, hogy még olcsó repülőjegyet tudjon foglalni.
Ha olcsó repülőjegyet szeretne Firenzébe foglalni, úgy hogy városnézés szempontjából jó idő legyen a városban, az április elejét, illetve a szeptember végét, októbert ajánljuk.

Firenze

Firenze kifejezetten az az olasz város, ahol nem lehet minden látnivalót, műalkotást néhány nap alatt megtekinteni. Amennyiben tehát úticélul ezt az olasz várost tűztük ki, érdemes hosszabb időre tervezni. A város mindig is fontos kulturális központ volt, nem csak az itt alkotó művészek, hanem az építészet miatt is. A történelmi belvárost az UNESCO 1982-ben a Világörökség részének nyilvánította. Épp ezért fokozottan ügyelnek az épületek állapotára, valamint a szobrok, a terek állapotjavítására is rengeteg pénzt fordítanak.

Nincs olyan utca vagy tér, ahol ne lenne valami érdekes látnivaló, például egy komoly műalkotás. Ha átfogó képet szeretnénk kapni a művészetekről, keressük fel az Uffizi képtárat. Ez a világ leggazdagabb, legöregebb és leghíresebb képtára. Olyan festők alkotásaiban gyönyörködhetünk, mint Botticelli, Raffaello, Veronese, ugyanakkor Tintoretto, de Rubens és Rembrandt alkotásokat is láthatunk benne. Mellettük helyet kapott például a Vénusz szobor is. Az épület legfelső szintjén található kávézóból hihetetlen panoráma tárul elénk.

Az L-alakú Piazza della Signoria tér rengeteg művészeti alkotást tár a szemünk elé. Olyan műveket csodálhatunk meg, mint a Dávid szobor másolata. Jó ötlet, ha a téren található kávézók egyikének teraszán üldögélve tekintjük meg a téren zajló életet és a szobrokat. Hihetetlen érzés ilyen műalkotásokkal körülvéve kávézni, vagy épp egy pohár bort kortyolgatni.

Firenze repülőterei, bejutás a városba, transzfer, közlekedés

Firenze repülőtere (FLR) a belvárostól 20-25 km-re észak-nyugatra fekszik a belvárostól. Ha busszal szeretne bejutni a városba, a Volainbus kell választania, ami egészen Firenze belvárosáig közlekedik fél óránként, a menetidö 22 perc a jegy ára 1,2 €.

Firenze időjárása, éghajlata

Firenze éghajlata mediterrán, amit a tenger közelsége egy picit mérsékel. A tél enyhébb a magyarországi teleknél, viszont a nyári hónapok nagyon melegek. A legtöbb eső októberben és novemberben esik, ilyenkor az átlagos napsütéses órák száma 4-6 óra naponta. Május mondható a legjobbnak városnézés szempontjából Firenzében, mivel az átlaghőmérséklet 23 fok, kicsi az esélye az esőnek, a napsütéses órák száma 7 naponta.

Firenze aktuális időjárását itt tekintheti meg.

Mit érdemes Firenzeben megnézni

Ahogy már említettük, Firenze Toscana székhelye és kulturális központja is, így számtalan látnivaló van a városban. Firenze komoly múltra tekint vissza, az ókori Rómaiak alapították, és mindig is fontos kulturális és kereskedelmi központ volt. A belváros az UNESCO világörökség része 1982 óta. Ha Firenzébe foglalt repülőjegyet, nem fog unatkozni, a következő látnivalókat feltétlenül nézze meg:

Duomo Olaszország egyik legnagyobb temploma. Sokáig ez a templom volt Európa legnagyobb temploma, amiért sokáig versenyeztek az európai városok. Hogy ebben a versenyben Firenze is részt vett, az szinte magától érthető, és jellemző a városra, mindig mindenben elsőnek lenni, az élen járni. A templomban számos híres művészeti alkotást lehet megtekinteni, többek között az Utolsó Ítélet freskót. Fel lehet menni a kupolába, ahonnan csodálatos kilátás nyílik Firenzére.

A Signoria téren számos szobor található, ez az L alakú tér volt a középkori Firenze központja. Itt található a Palazzio Vecchio, amiben a mai városháza működik.

Ha szeretné megtekinteni Michelangelo Dávid szobrát, látogasson el a firenzei Szépművészeti Akadémiára. A szobor mellett természetesen számos megtalálható számos firenzei művész alkotása a 13-19 századból.

Ponte Vecchio, azaz Öreg híd, ami 1345-ben épült, és az Adorno folyó két partját köti össze. A híd érdekessége, hogy ezen keresztül húzódik a Vasari-folyosó, amit I. Cosimo építetett, hogy ne kelljen az utca népével együtt közlekednie.

A reneszánsz stílusban épült Pitti palota, amely többek között a Medici család otthona volt, ma Firenze legnagyobb múzeuma együttese, ahol a Pitti képtárban számos nagy olasz mester munkáit lehet megtekinteni, a Modern Művészetek Múzeumában pedig neoklasszikus és romantikus műveket láthat a látogató. A palota mögött hatalmas gyönyörű park is található.

Az Uffizi képtár a világ egyik legöregebb és leghíresebb képtára, amiben túlnyomórészt az olaszországi reneszánsz festők művei találhatók meg. A képek mellett szobrok is szerepelnek a kiállításban, mint például a Venus-szobor.

A fentieken kívűl még számos látnivaló található a városban, de az biztos, hogy, ha Firenzébe foglal repülőjegyet, és van ideje a városra, nem fog csalódni.

Firenze adatok

Alapadatok

  • Lakosság 366 000 Fő
  • Területe 102 km2
  • Időzóna GMT+1
  • Ország Olaszország
  • Pénznem Euro (€)

Firenze repülőterei