Catania repülőjegy

Catania repülőjegy

Catania repülőjegy

Ha a Cataniába szóló repülőjegyeket szeretné összehasonlítani, csak adja meg a fenti repülőjegy keresőben az indulás és visszaút dátumát (ha csak egy irányba keres repülőjegyet, hagyja a vissza út dátumát üresen).

Ha csak a repülőjegy ára számít, függetlenül az időponttól, vagy a kint tartózkodás hosszától, nézze meg Catania repülőjegy árak oldalunkat.

Cataniába nincs jelenleg közvetlen repülőjárat Budapestről. Átszálással a legolcsóbb Budapest A legolcsóbb Catania repülőjegyeket az Alitalia kínálja római átszállással, de olcsó repülőjegyeket kínál még az Air France és a KLM is.

 

Catania

A legnagyobb Földközi-tengeri sziget, Szicília keleti partjának egyik legklasszikusabb és egyben legellenállhatatlanabb városkája, mely az Etna lábainál hever. Egyszerre forró és tüzes, nyugodt és barátságos hely, ahol az ember már messziről megérzi a hullámok moraját, a víz csalogató szépségét, s a természet szeretetteljes hatalmát. Ideális célpont mindazok számára, akik maguk mögött szeretnék hagyni a világ zaját, ám mégis vitalitásra, nevetésre és önfeledt kikapcsolódásra vágynak.

Olaszország nem csupán a vallás, hanem egyben a művészetek fellegvára, így nem véletlen, hogy Szicília is ontja magából a költők, építészek, festők népszerű munkáit, alkotásait. Cataniában született a híres olasz zeneszerző, Vincenzo Bellini, aki a „bel canto” („szép ének”, ahol az előadás középpontjában a tökéletes dallamformálás áll) egyik meghatározó alakja volt. 1840. szeptember 2-án itt látta meg a napvilágot Giovanni Verga, aki „Cavalleria ruusticana” / „Parasztbecsület” című történetével az olasz realista irodalom egyik kiemelkedő személységévé vált; Francesco Longo Mancinit pedig aktfestményei tették híressé.

A Cataniai Egyetem Szícilia legrégibb oktatási intézménye, s emellett egy Konzervatóriummal és egy Szépművészeti Akadémiával is büszkélkedhet. Kis halászfaluból ipari és gazdasági központtá nőtte ki magát, mely magára irányította az idegenből idelátogató vendégek népes hadának figyelmét. A város szimbóluma az „u Liotru” („Elefánt szökőkút”), melyet Giovanni Battista Vaccarini készített 1736-ban. Az „u Liotru” a Heliodoros név fonetikus változata. Heliodoros nemes volt, aki miután sikertelenül próbálta megszerezni a város püspöki székét, varázsló lett, amiért karó általi halálra ítélték. A legenda szerint maga Heliodoros volt a láva elefánt szobrásza, akit Cataniától Konstantinápolyig tartó varázslatos utazásai során vett igénybe. Egy másik legenda szerint Heliodoros képességeinek köszönhetően magát tudta elefánttá változtatni. Ilyen és ehhez hasonló „mesés történetek” nem csupán Catania, hanem az egész szicíliai szigetvilág atmoszféráját átszövik, érdemes hát nyitott szemmel és füllel követni a kőbe vésett emlékek és azok keletkezésének végeláthatatlan sorát.

A Római fürdő, a Szent Ágnesről elnevezett a „Szent Börtöne” Székesegyház, valamint a Botanikus Kert és a Katonai Temető csupán töredékei annak a lépten-nyomon felbukkanó látványosságnak, mely a kíváncsi turistást, a pihenni vágyó üzletembert vagy éppen a lelki békét kereső zarándokot az olasz városkába csábítja.

Catania repülőterei, bejutás a városba, transzfer, közlekedés

A Catania-Fontanarossai nemzetközi repülőtér (CTA) a városközponttól 6,7 km-re fekszik déli irányban. A repteret szokták Vincenzo Bellini Repülőtérnek hívni. A repülőtérnek 6,2 milliós éves utasforgalma van, és így Szicilia legforgalmasabb repülőtere. Hogy a forgalmat növelni tudják, 2007 májusában nyílt meg a repülőtér új terminálja (leváltva a régit) 22 kapuval.

A Catania-Fontanarossai nemzetközi repülőtér (CTA) hivatlaos oldala

A városba való bejutáshoz a legegyszerűbb, ha az AMT Alibus-t használja, amely 20 percenként közlekedik reggel 5 és éjfél között.