Capri repülőjegy

Capri repülőjegy

Capri repülőjegy

Ha a Caprira szóló repülőjegyeket szeretné összehasonlítani, csak adja meg a fenti repülőjegy keresőben az indulás és visszaút dátumát (ha csak egy irányba keres repülőjegyet, hagyja a vissza út dátumát üresen).

Ha csak a repülőjegy ára számít, függetlenül az időponttól, vagy a kint tartózkodás hosszától, nézze meg Nápoly repülőjegy árak oldalunkat.

Mivel nincs nemzetközi repülőtér Capri szigetén, ha Capri repülőjegyet keres, a legközelebbi repülőtérre kell keresnie, ami Nápolyban található. A Nápolyba szóló repülőjegyekről ezen az oldalunkon írunk bővebben. A nápolyi reptérről, 25 perc alatt lehet eljutni busszal a kikötőbe (Molo Beverello), ahonnan 50 perc alatt át lehet jutni Capri szigetére. A busz 4€-ba, míg a gyors komp 19€-ba kerül. Nápolyba a Ryanair fapados légitársaság indít repülőjáratokat, így elmondható,hogy olcsó Capri repülőjegyeket lehet foglalni, míg akkor is, ha a repülőjegy árához hozzászámítja a szigetre jutás 24 €-s költségeit.

 

Capri

Capri a Nápolyi-öbölben fekvő, 10,4 négyzetkilométer nagyságú gyönyörű sziget. Gyönyörűségét és hangulatát a páratlan természeti adottságok és a szigeten található két város igazi mediterrán arca adja.

A két város közül a nagyobbik, mely a sziget keleti részén fekszik, a sziget nevét visel, Capri. A kisebbik városa a szigetnek Anacapri, amely a sziget nyugati részén terül el.

Capri nagyon népszerű üdülő, nyaraló hely a gazdagok és hírességek körében. Ez persze nem azt jelenti, hogy ne lehetne átlagos olaszországi áron megúszni itt egy nyaralást. Nagy előny, hogy a repülőjegy Caprira (Nápolyba) olcsó, így a picit drágább szállásárat ez talán kompenzálni tudja.

Caprin a tengerpart nem homokos, hanem sziklás vagy kavicsos, erre nem árt felkészülni, de a sziget annak is tetszeni fog, aki kifejezetten a homokos tengerpartokat szereti, mert a partok szépsége talán kárpótolni tudja.

Ha Caprin jár ne hagyja ki a sziget nevezetességeit, látnivalóit. Érdemes megnézni a Kék Barlangot (Grotta Azurra). A barlangban a tenger vizén csónakázhatunk és a nevét onnan kapta, hogy a víz alatt beszűrődik a napfény, amely a tenger színe miatt teljesen kékké varázsolja a barlangot.

Érdemes fel libegőzni Anacapriból a sziget legmagasabb pontjára a Monte Solaro hegy tetejére, ahonnan leírhatatlanul szép kilátás nyílik a tengerre és az egész szigetre. Jól látható innen is Capri jelképe a 3 szila a Nápolyi öbölnél.

Caprinak mediterrán éghajlata van, a nyarak forrók és szárazak, míg a tél enyhe de csapadékos. Már május 2 felétől egészen szeptember végéig lehet élvezni a nyári meleget, és ebben az időszakban már a tenger hőmérséklete is alkalmas az úszásra.

Ha szeretné elkerülni a tömeget és a drágább szállásokat, érdemes június közepére foglalnia Capri repülőjegyét, ilyenkor már teljes értékűen lehet élvezni a nyaralást, de talán olcsóbban kijöhet az egész utazás.