Cagliari repülőjegy

Cagliari repülőjegy

Cagliari repülőjegy

Ha a Cagliariba szóló repülőjegyeket szeretné összehasonlítani, csak adja meg a fenti repülőjegy keresőben az indulás és visszaút dátumát (ha csak egy irányba keres repülőjegyet, hagyja a vissza út dátumát üresen).

Ha csak a repülőjegy ára számít, függetlenül az időponttól, vagy a kint tartózkodás hosszától, nézze meg Cagliari repülőjegy árak oldalunkat.

Budapestről Cagliariba egyik légitársaság sem indít közvetlen repülőjáratokat, de olcsó Cagliari repülőjegyet lehet foglalni az Alitalia, a KLM és az Air France járataira.

 

Cagliari

A csodálatos Szardínia szigetén található a szárd nyelven csak Casteddu néven emlegetett Cagliari, mely egyben az olaszországi Cagliari megye központja is. A legfrissebb kutatások szerint a települést még az időszámítás előtti VII. században alapították a föníciaiak, később a Római Köztársaság, majd a Bizánci Birodalom részévé vált. A város hányattatott sorsa ekkor koránt sem ért véget, a történelem során gyakran folyt küzdelem a terület meghódításáért. A város egyik leglátogatottabb nevezetessége a Castello negyedét körülvevő erődítményrendszer, melynek egy részét a pisaiak építették. Az erődítmények legnevezetesebb elemei a Giovanni Capula által tervezett két mészkőtorony, a Sant Pacras és az Elefánt torony.

A római időkből származik a város egyik legfontosabb építménye, az amfiteátrum, melynek különlegessége, hogy mészkősziklába vájták. A város környékén bányászott mészkő a legtöbb jelentős építmény anyagát is adja. Azon túl, hogy Cagliari városában számos látnivaló található, a turisták egyaránt élvezhetik a környék nagyszerű klímáját, melyet folyamatosan kellemes szellők frissítnek. A gyönyörű partszakaszokon helyi borokat kóstolva próbálhatják ki a látogatók a város jellegzetes tengeri ételeit, melyek elkészítési módjára a spanyol uralom idejének is nagy hatása volt.