Bologna repülőjegy

Bologna repülőjegy

Bologna repülőjegy

Ha a Bolognába szóló repülőjegyeket szeretné összehasonlítani, csak adja meg a fenti repülőjegy keresőben az indulás és visszaút dátumát (ha csak egy irányba keres repülőjegyet, hagyja a vissza út dátumát üresen).

Ha csak a repülőjegy ára számít, függetlenül az időponttól, vagy a kint tartózkodás hosszától, nézze meg Bologna repülőjegy árak oldalunkat.

Bolognába jelenleg egyik légitársaság sem kínál közvetlen repülőjegyet, de átszállással az Alitalia, az Air France, a KLM, a Lufthansa és az Austrian Airlines is olcsó Budapest – Bologna repülőjegyeket kínál.

 

Bologna

Bologna Észak – Olaszország egyik legnagyobb települése, mely a nagyvárosi metropoliszok szívében helyezkedik el. Az ősi egyetemi város több ezer diáknak ad otthont, akik a város kulturális és társadalmi életét gazdagítják. Bologna azonban nem csupán oktatási, hanem történelmi és művészeti központként is funkcionál. Híres tornyok ás árkádok, antik épületek és templomok bukkannak fel lépten-nyomon, különféle gazdasági és politikai intézményekkel keveredve. 2006-ban az UNESCO nem véletlenül díjazta a „zene városát”, hiszen gyökerei mélyen a zenei hagyományokba kapaszkodnak, ezenkívül pedig oly szilárd kötelezettségvállalást tudhat magáénak, mellyel a rasszizmus ellen is felveszi a harcot.

A város híres szülöttei között találhatjuk XIV. Benedek pápát, Luigi Galvani orvost, fiziológust; Guglielmo Marconi feltalálót, valamint Alex Zanardi autóversenyzőt is.

Bologna messze híres kulináris élvezeteiről és hagyományairól. A legismertebb közülük az úgynevezett bolognai mártás, mely hazánkban is nagy népszerűségre tett szert, összetevőit azonban korántsem olyan alapanyagok alkotják, melyek a híres olasz város szakácsmestereinek konyhai rejtelmeibe engednének betekintést. Érdemes hát személyesen is meggyőződnünk Bologna igazi mártásáról, mely páratlan élményt nyújt minden életélvező számára. A tortellini, a füstölt hús, a mortadella, sőt a Szent József napján felszolgált lekvárral ízesített ravioli aprósütemények is mind-mind csalogatón kacsintanak felénk.

Bologna télen-nyáron egyaránt tud meglepetéssel szolgálni, érdemes hát felkeresni utcáit, tereit és üzleteit. Kóstoljon bele az olasz élet zamatába, és élvezze az olasz város üdítő mindennapjait!

Bologna repülőterei, bejutás a városba, transzfer, közlekedés

A Bologna Guglielmo Marconi Repülőtér (BLQ) a városközponttól 7,7 km-re észak-nyugatra fekszik, nevét a Nobel-díjas fizikusról Guglielmo Marconi-ról, a rádió feltalálójáról kapta. A repülőtérnek évi 6 milliós utasforgalma van, amivel Olaszország 7. legforgalmasabb reptere.

Ha tömegközlekedéssel szeretne bejutni Bolognába, az AeroBus 20 perc alatt ér be a központi pályaudvarra, ez a leggyorsabb, legolcsóbb, és legegyszerűbb módja a transzfernek.