Bergamo repülőjegy

Bergamo repülőjegy

Bergamo repülőjegy

Ha a Bergamoba szóló repülőjegyeket szeretné összehasonlítani, csak adja meg a fenti repülőjegy keresőben az indulás és visszaút dátumát (ha csak egy irányba keres repülőjegyet, hagyja a vissza út dátumát üresen).

Ha csak a repülőjegy ára számít, függetlenül az időponttól, vagy a kint tartózkodás hosszától, nézze meg Bergamo repülőjegy árak oldalunkat.

Bergamóba közvetlen repülőjegyet csak a Ryanair fapados légitársaság kínál. A Ryanair a bergamói Orio al Serió Repülőteret (BGY), mint Milánó alternatív és olcsóbb reptere kezeli, ezért a Ryanairnél értékesített Budapest - Milánó repülőjegyek ide szólnak.

Ha a Ryanair közvetlen járatai nem felelnek meg Bergamóba, átszállással a Lufthansa és az Austrian Airlines értékesít még Budapest – Bergamo repülőjegyeket.

 

Bergamo

A festői szépségű Itália északi részén, a Venetóval szomszédos Lombardia tartományában, Milánótól mintegy 40 km-re fekszik az eredetileg kelták által alapított Bergamo városa. I. e. 200 körül a Római Birodalom részévé vált, és egészen a longobárdok időszakáig nem bírt különösebb jelentőséggel. A XIII. századtól több nagy olasz család felváltva birtokolta, míg 1428-ban végül Velence fennhatósága alá nem került.

Bergamo szépségét és látogatottságát nagyban annak köszönheti, hogy felépítését tekintve két nagyobb egységből, a Cittá altából és a Cittá bassából áll, melyek két, jól elkülöníthető részre osztják a város képét. A Cittá alta, vagyis a felsőváros csaknem teljes egészében megőrizte középkori jellegét, a városrészt ma is fal veszi körül, kapui pedig szinte teljesen épek. Itt találhatók Bergamo legfőbb nevezetességei is, mint például a XII. században épült San Michele al Pozzo templom, melyben a falfestmények egy részét maga Lorenzo Lotto készítette. A 377 méter magas Colle Santa Eufemia dombról tekint a városra Rocca vára, mely két múzeumnak is otthont ad. A felsővárosban található még a Battistero keresztelőkápolna, a Citadella, valamint számos gyönyörű templom és építészeti látványosság, mint amilyen a XI. században épült Torre Gombito lakótorony is. Habár az alsóvárosban főként modern épületek találhatók, itt is látványos építészeti műremekekbe lehet botlani, ezért Bergamo mindkét részének felfedezése rengeteg élményt rejt magában.