Bari repülőjegy

Bari repülőjegy

Bari repülőjegy

Ha a Bariba szóló repülőjegyeket szeretné összehasonlítani, csak adja meg a fenti repülőjegy keresőben az indulás és visszaút dátumát (ha csak egy irányba keres repülőjegyet, hagyja a vissza út dátumát üresen).

Ha csak a repülőjegy ára számít, függetlenül az időponttól, vagy a kint tartózkodás hosszától, nézze meg Bari repülőjegy árak oldalunkat.

Közvetlen Budapest – Bari repülőjegyet jelenleg csak a Wizz Air fapados légitársaság kínál, de átszállással az Alitalia és a Lufthansa is olcsó Bari repülőjegyeket kínál.

 

Bari

Dél-Olaszország második legnagyobb városa kevésbé ismert, mint Pisa, Nápoly, Firenze vagy Verona, ennek ellenére az Adriai-tenger partján fekvő település jelentős oktatási és ipari központként funkcionál. Európa legtekintélyesebb keresztény központjai közé tartozik, védőszentje Szent Miklós.

A Barivecchia, vagyis Bari óvárosa labirintusszerű, rendszertelen utcák soraiból áll, melynek északi és déli részén is egy-egy híres katedrális látható. Az impozáns Piazza del Ferrarese tér, valamint a jellegzetes középkori épületek különleges atmoszférát kölcsönöznek a városnegyednek, melyet az Érseki palota és a San Nicola bazilika égbe törő falai tesznek még csalogatóbbá. A San Nicola bazilika az apuliai romanika egyik kiemelkedő alkotása. Építőkockái, díszei és szobrai román kori stílusjegyei bizánci és arab behatásokkal keverednek.

Bari kulturális életének alapkövét adja a Jean Monnet Mediterrán Szabadegyetem, mely jogi és gazdasági karaival a város legfiatalabb felsőoktatási intézménye; valamint a Pinacoteca Provinciale „Corrado Giaquinto” (Városi Képtár), melynek gyűjteményeit a helyi szervezetek által összegyűjtött festmények, nápolyi és római múzeumok adományai képezik.

A „Teatro Petrocelli” pallóin opera – és balettelőadások váltják egymást, míg a „Teatro Communale Piccini” 620 helyes nézőterén jobbnál jobb darabokat áthat a nagyérdemű, melyeket követően tapsra emelheti fel kezét.

Zarándokok látogatnak minden évben a „Festa di San Nicola” ünnepségre, melyet Szent Miklós tiszteletére tartanak, szentmisével, virrasztással és díszmenettel.

Bari repülőterei, bejutás a városba, transzfer, közlekedés

A Bari Karol Wojtyla Repülőtér (BRI) a város központjától 12 km-re fekszik észak-nyugati irányban. A repülőtér nevét II János Pál Pápa eredeti nevéről kapta. A repülőtér éves utasforgalma közel 4 millió, amivel Olaszország 12. legforgalmasabb repülőtere. Ha tömegközlekedéssel szeretne bejutni Bari központjába, a 16-os busszal teheti meg a legegyszerűbben, amely forgalomtól függően 30-45 perc alatt ér be az A. Moro térre, sajnos a busz elég ritkán jár 40-60 percenként ugyanakkor elég olcsó, 0,9€ egy útra.. Ennél picit gyorsabb, de drágább is (4 €) a Tempesta társaság buszjárata, amely 30 perc alatt beér a belvárosba a repülőtérről és valamivel gyakrabban, fél óránként közlekedik.