Oslo repülőjegy

Oslo repülőjegy

Oslo repülőjegy

Ha a Osloba szóló repülőjegyeket szeretné összehasonlítani, csak adja meg a fenti repülőjegy keresőben az indulás és visszaút dátumát (ha csak egy irányba keres repülőjegyet, hagyja a vissza út dátumát üresen).

Ha csak a repülőjegy ára számít, függetlenül az időponttól, vagy a kint tartózkodás hosszától, nézze meg Oslo repülőjegy árak oldalunkat.

Közvetlen és olcsó Budapest – Oslo repülőjegyet jelenleg csak a Norwegian Air Shuttle kínál. Átszállással utazhat még az Air France, a SAS, a KLM, a Swiss, az Austrian Airlines és azAir Berlin légitársaságokkal Budapestről Osloba.

 

Oslo

Bár az északi országok ritkán jutnak eszünkbe, mikor a nyaralást szervezzük, pedig érdemes őket meglátogatni, akár a nyári, akár a téli időszakban, ugyanis rengeteg csodás látnivalót tekinthetünk meg, és számos érdekes programmal tehetjük színesebbé az utazást. A norvég főváros, Oslo nem rendelkezik ugyan pálmafás tengerparttal, ám itt is rendkívül kellemesen és tartalmas tölthetjük el a vakációnkat, köszönhetően a város egyedi hangulatának és számos látványosságának.

Oslo területe szokatlanul nagy körülbelül 550 ezres népességéhez képest, azonban kétharmadát védett erdők, dombok és tavak borítják, emellett mintegy 40 sziget és 343 tó található meg a város közigazgatási területén. Oslo főváros létére annyira zöld, hogy egyáltalán nem számít ritkaságnak, hogy vad jávorszarvasok járkálnak még a városiasabb részeken is, sőt, a közlekedés zaja sem bánthatja a fülünket, ugyanis annak nagy része a város alatti alagútrendszerben zajlik.

Oslo több múzeummal, építészeti műemlékkel rendelkezik, melyek többsége a belvárosban található, és gyalog is könnyen elérhető. A keleti Tøyen városzrészben az arktikus flórát bemutató botanikus kert található, emellett ugyanitt megtekinthetjük az Edvard Munch életművét bemutató múzeumot is. Érdemes megnézni a Norvég Néprajzi Múzeumot és a Viking Hajók Múzeumát is, utóbbi a gyerekek számára is jó szórakozás lehet.

Oslo repülőterei, bejutás a városba, transzfer, közlekedés

Az Oslo Repülőtér (OSL) 48 km-re északra fekszik Olso belvárosától, ahonnan 23 perc alatt be lehet jutni a városba Vonattal. A repülőtérnek éves szinten 22 milliós utasforgalma van, amellyel a 2. legforgalmasabb repülőtér a skandináv országokban. Nagy forgalmát részben annak köszönheti, hogy a Norwegian légitársaság bázis repülőtere. Ide érkezik mond a Norwegian, mind a SAS közvetlen Budapest – Oslo repülőjárata.

Bár 119 km-re fekszik a Sandefjordi Torp Repülőtér (TRF), mégis Olso reptereként tartják számon. Bár távol fekszik a várostól, vonattal könnyen be lehet jutni a városba, igaz 2 órát vesz igénybe. A repülőtér főleg fapados légitársaságokat fogad és indít, mint a Wizz Air, Ryanair, de ezek a légitársaságok nem indítanak közvetlen repülőjáratokat Budapestről ide.

Ugyancsak Oslo reptereként tartják számon a Moss Repülőtér Rygge-t (RYG), ami 65,4 km-re van Oslotól. Innen is indul közvetlen vonat Oslóba, 1 óra 20 perc alatt lehet beérni. Ez a reptér szintén többnyire csak fapados légitársaságok járatait fogadja, mint például a Ryanair.