Bergen repülőjegy

Bergen repülőjegy

Bergen repülőjegy

Ha a Bergenbe szóló repülőjegyeket szeretné összehasonlítani, csak adja meg a fenti repülőjegy keresőben az indulás és visszaút dátumát (ha csak egy irányba keres repülőjegyet, hagyja a vissza út dátumát üresen).

Ha csak a repülőjegy ára számít, függetlenül az időponttól, vagy a kint tartózkodás hosszától, nézze meg Bergen repülőjegy árak oldalunkat.

Közvetlen Budapest – Bergen repülőjegyet egyik légitársaság sem kínál, de a Norwegian Air Shuttle légitársasággal 1 átszállással viszonylag gyorsan el tud jutni ide repülővel. A Norwegian légitársaságon kívül, picit hosszabb utazási idővel még a KLM a British Airlines és az Austrian Airlines kínál bergen repülőjegyeket.

 

Bergen

Bergen Norvégia második legnagyobb városa a főváros Oslo után. Európa egyik legnagyobb személyi hajókikötője található Bergenben.

Norvégiának elég zord az időjárása a miénkhez képest, de Bergen klímája, köszönhetően a tenger közelségének és annak, hogy az ország Dél-nyugati részén található, picit enyhébb. Augusztus a legmelegebb, amikor az átlagos maximális hőmérséklet 17,5 fok, és január a leghidegebb, amikor az átlagos minimum hőmérséklet -0,5 fok. A legkevesebb csapadék májusban esik, míg a legtöbb októberben és novemberben. A téli hónapok hőmérséklete nagyjából ugyanolyan, mint nálunk, mivel a tenger melegíti a levegőt. Ami miatt azonban érdemes lehet Bergenbe utazni, az a sarki fénynek látványa. Ha repülőjegyet foglal Bergenbe és sötétben száll le vagy fel a sarki fények látványa még lenyűgözőbb lehet.

Ha Bergenbe szeretne utazni, talán a legalkalmasabb időpont a tavasz utolsó és a nyár első hónapjai, ilyenkor átlagosan 7-8 fokkal van itt kevesebb, mint Magyarországon, de kevés a csapadék.

Bergen tipikus hanza város. A fjordok szélén található haza stílusban épült házak, épületek a világörökség részét képezik. Fekvésének köszönhetően a halászat igen erős, érdemes kihasználni ezt, ha ott jár és minél több halat, tengeri ételeket enni.

Ha a városban jár feltétlenül keresse fel a Bryggen Múzeumot, amely bemutatja a város több, mint 1000 éves történelmét.

Szintén kihagyhatatlan a Bergen Aquarium, ami a tenger élővilágát mutatja be.

A környék hegyei kitűnő túrázási lehetőségeket rejtenek, és nem utolsó sorban gyönyörű panoráma nyílik a hegyekről a városra és a tengerre a Floien-hegyi kilátóra mindenképpen érdemes felmenni, ahová siklóval is feljuthat.