Stuttgart repülőjegy

Stuttgart repülőjegy

Stuttgart repülőjegy

Ha a Stuttgartba szóló repülőjegyeket szeretné összehasonlítani, csak adja meg a fenti repülőjegy keresőben az indulás és visszaút dátumát (ha csak egy irányba keres repülőjegyet, hagyja a vissza út dátumát üresen).

Ha csak a repülőjegy ára számít, függetlenül az időponttól, vagy a kint tartózkodás hosszától, nézze meg Stuttgart repülőjegy árak oldalunkat.

A legkeresettebb Budapest Stuttgart repülőjegyek a Germanwings repülőjegyek, amelyek közvetlenek, de átszállással repülhet Lufthansa, Austrian Airlines, Czech Airlines, KLM, Swiss légitársaságokkal is

 

Stuttgart

Stuttgartot minden évben rengeteg turista keresi fel. A városban nagyon sok múzeum és színház várja az érdeklődőket. Ez az a város, ahol nem lehet soha unatkozni, hisz folyamatosan újabb és újabb kiállítások nyílnak meg, de a színházak is szinte minden hónapban új előadást mutatnak be. A múzeumok közül a legjobban kedveltek az autómúzeumok: a Mercedes valamint a Porsche múzeumok. Akik szeretik az autókat, ezeket megtekintve biztosan elámulnak.

A város egyik érdekessége és egyben látványossága is a tévétorony, melyről jó tudni, hogy a világon ez volt az első ilyen jellegű építmény. Pont ezért nem meglepő, hogy a média is szép számban képviselteti magát a városban.

Tanácsos meglátogatni az Operaházat, és ha tudunk, akkor nézzünk meg egy előadást is, hisz egyedülálló élményt nyújt nemcsak az előadás, hanem maga az épület is. Stuttgart botanikus- és állatkertje is legendásan szép. Nem csak az érdekes állatok, hanem a gyönyörűen kialakított kertek és parkok is sétára csábítanak.

Az év minden periódusában jó úticél Stuttgart. Nyáron a Sommerfest-en szórakozhatunk. Ilyenkor több együttes lép színpadra, egymás után nyílnak a különböző kiállítások, de a színházak is ünnepi műsorral várnak. Télen a karácsonyi vásár miatt érdemes felkeresni a várost. Ilyenkor a vásárt és környékét belepi a forralt bor valamint a sült kolbász illata, melyeknek senki nem tud ellenállni.

Az elmúlt időszakban egyre inkább népszerű a város a turisták körében, épp ezért nem kell meglepődni, hogy sok helyen elég magas árakkal találkozhatunk. Akár hosszú hétvégi programnak is megfelel a város meglátogatása.

Stuttgart repülőterei, bejutás a városba, transzfer, közlekedés

Stuttgart reptere (STR) a belvárostól 14 Km-re délre fekszik. A Stuttgartba való bejutás nagyon egyszerű, és töb közlekedési eszközt is igénybe vehet.

A buszmegállók közvetlenül az érkezési oldal bejáratával szemben vannak. Több járat is indul a belváros felé, melyek közül a leggyorsabb, kifejezetten reptéri járat az (expresso) X3-as járat.

Bejuthat vonattal, vagy elővárosi vonattal is Stuttgart belvárosába. Az elővárosi vonatok közül az S2 illetve S3 vonatok indulnak Stuttgart főpályaudvarára, az 1-es terminál első szintjéről. Stuttgart főpályaudvart 27 perc alatt érik el ezek a vonatok, és 10-20 percenként indulnak reggel 5-től éjfélig. Természetesen Taxival is bejuthat a belvárosba, ez a legkényelmesebb és egyben legdrágább megoldás.

Mit érdemes Stuttgartban megnézni

Stuttgart világváros, és egyre inkább népszerű úti céllá válik Európában, így a magyarok körében is.Stuttgartban számos látnivaló, és szabadidős tevékenység van, ezért, ha Stuttgartba foglalt repülőjegyet, nem fog unatkozni:

 • A Fernsehturm-ot (TV-torony), 1956-ban építették, 217 méter magas, de mivel egy hegyen áll, még jobb panorámát nyújt Stuttgartra. A torony lábánál étterem és sörkert várja az odalátogatókat.
 • Az Új kastély (Neues Schloss) a 18 század végén épült barokk stílusban, csodálatos parkkal, érdemes megtekinteni
 • Stuttgart Állami Galériája a 19 század közepétől működik és a 14. századtól a 19 századig készült festményeket, alkotásokat tekintheti meg itt.
 • A Művészeti Múzeum (Kunstmuseum Stuttgart), amely 2002-ebn nyílt meg Stuttgart belvárosában, amellett, hogy számos tárlatnak ad otthont, látványos épület is.
 • 2006-ban nyitotta meg kapuit a Mercedes-Benz múzeum, ahol több, mint 120 év Mercedes járműveit tekintheti meg.
 • 1994-ben nyílt meg a hatalmas stuttgarti kulturális központ az SI Erlebnis-Centrum, mely színházaknak, kaszinóknak, moziknak, üzleteknek ad otthont
 • A Wilhelma, egy hatalmas botanikus kert, állatkert több m int 9000 állattal, és számos egzotikus növénnyel

Stuttgart adatok

Alapadatok

 • Lakosság 593 000 Fő
 • Területe 207 km2
 • Időzóna GMT +1
 • Ország Németország
 • Pénznem Euro (€)

Stuttgart repülőterei