Nürnberg repülőjegy

Nürnberg repülőjegy

Nürnberg repülőjegy

Ha a Nürnbergbe szóló repülőjegyeket szeretné összehasonlítani, csak adja meg a fenti repülőjegy keresőben az indulás és visszaút dátumát (ha csak egy irányba keres repülőjegyet, hagyja a vissza út dátumát üresen).

Ha csak a repülőjegy ára számít, függetlenül az időponttól, vagy a kint tartózkodás hosszától, nézze meg Nürnberg repülőjegy árak oldalunkat.

Jelenleg közvetlen Budapest – Nürnberg repülőjegyet egyik légitársaság sem kínál, de átszállással az Air France, a Lufthansa, az Air Berlin és a SWISS is kínál olcsó Nürnberg repülőjegyeket.

 

Nürnberg

Albrecht Dürer, Ludwig Andreas Feuerbach, Lorenzer Platz, Kaiserburg. Nürnberg hírességei, Nürnberg nevezetességei. A sort még bőven folytathatnánk tovább, s ha már Nürnberg, akkor azonnal bevillan előttünk Richard Wagner közismert háromfelvonásos operája, „A nürnbergi mesterdalnokok”.

A közel 500.000 főt számláló nagyváros Észak-Bajorország legfontosabb gazdasági és kulturális központja, mely virágkorát az 1500-as évek környékén élte, a történelem zavaros eseményei azonban hideggel és meleggel egyaránt megakadályozták. A technológiai és tudományos haladás meghatározó erődítménye, fejlett információs és kommunikációs iparral, valamint korszerű infrastruktúrával és logisztikával.

A homokkősziklára épült híres Nürnbergi Vár az egyik legismertebb német látványosság, mely a Császári kastélyból („Kaiserburg”), a nürnbergi várgrófság néhány épületéből („Burggrafenburgból”), valamint birodalmi-városi épületekből („Reichsstädtische Bauten”) áll. A kastély és a város falai jelentették Európa egyik legtekintélyesebb középkori háborús rendszerét, védvonalát.

A közvetlenül a Városháza melletti főtéren található úgynevezett „Szép kút” („Der Schöne Brunnen”) egy tulajdonképpeni gótikus torony, ami a város történelmi mérföldkövének is tekinthető.

S ha ez még mind nem lenne elég, akkor érdemes bepillantanunk a Szentlélek kórház megmaradt kulisszái közé, ahol egykor leprásokat ápoltak; elhúznunk a függönyt a Német Nemzeti Múzeum művelődéstörténeti nagyjai előtt, vagy akár csendes sétát tennünk a Szent János temető régi sírfeliratai és keresztjei között.

Nürnberg nem csupán egy város, hanem ecset és tinta segítségével megálmodott vászon, melyre gondos kezek festették fel elmúlt idők nyomait, hogy a jelenbe olvadva gyönyörködtessék a turistákat, s a vérkeringésbe szinte belenőtt lakosok százait, ezreit, sőt, ennél is nagyobb tömegeit.

Nürnberg repülőterei, bejutás a városba, transzfer, közlekedés

A Nürnberg Repülőtér (NUE) a városközponttól 7,5 Km-re északra fekszik. A reptér utasforgalma fele akkora, mint a budapesti Liszt Ferenc repülőtérnek (~4 millió), amivel a 10. legforgalmasabb repülőtér Németországban. A reptérnek 1 terminálja van, ami egy érkezési és két indulási teremre van felosztva.

Ha tömegközlekedéssel szeretne bejutni a városba, a metró a legegyszerűbb megoldás, ami közvetlenül a reptér alatt áll meg (U2-es vonal), és 12 perc alatt beér a belvárosba. Ezen kívül megáll a 32-es és a 33-as busz is a repülőtérnél, a 32es busz Nürnberg Ton, a 33-as Nürnberg Buch állomásokig közlekedik.