München repülőjegy

München repülőjegy

München repülőjegy

Ha a Münchenbe szóló repülőjegyeket szeretné összehasonlítani, csak adja meg a fenti repülőjegy keresőben az indulás és visszaút dátumát (ha csak egy irányba keres repülőjegyet, hagyja a vissza út dátumát üresen).

Ha csak a repülőjegy ára számít, függetlenül az időponttól, vagy a kint tartózkodás hosszától, nézze meg München repülőjegy árak oldalunkat.

A legkeresettebb Budapest München repülőjegyek a Lufthansa repülőjegyek, amelyek közvetlenek, de átszállással repülhet Austrian Airlines-szal, Swiss Air-rel is.

 

Mikor érdemes München repülőjegyet foglalni

Mint Budapesten, így Münchenben is a csúcsszezon május elejétől szeptember végiég tart, illetve októberben au Oktober Fest- nek köszönhetően még van egy nagyobb kiugrás. Ekkor a repülőjegyek Münchenbe drágábbak, és a szállás árak is megugranak (a sörfesztivál idején lehetetlen szállást találni, legalább fél évvel előtte le kell foglalni a szállásokat).

A legjobb időszak hogy Münchenbe látogasson az októberi fesztivál után, illetve április, májusban van. Ilyenkor még kevés a turista, olcsóbb a repülőjegy Münchenbe, illetve könnyebben és olcsóbban talál szállást is a városban, de az időjárás már kedvező a városnézéshez.

München

Ha München hozódik szóba, mindenki azonnal rávágja, hogy Oktoberfest, de természetesen ez a csodás város nemcsak ezzel csábítja a turistákat. Bár tény, hogy a legtöbb turista ebben az időszakban érkezik Münchenbe.

Münchenben vannak olyan helyek, amelyeket feltétlenül fel kell keresni. A kulturális élet talán az egyik olyan vonzerő, mellyel a legtöbb művészt tudja idecsábítani a város. Szinte minden sarkon található egy múzeum vagy egy galéria, de kiállítótermekből sincs hiány. Akik szeretik a kultúrát, azok bizonyára nem fognak itt unatkozni. A Deutsches Museum a világ legnagyobb és legrégibb tudományos múzeuma. Biztosak lehetünk benne, hogy találunk megfelelő tárlatot magunknak.

A helybéliek kedvenc találkozóhelye a Marienplatz és környéke. Itt folyamatosan zajlik az élet. Ha van időnk, álljunk meg itt egy kicsit, és nézzünk szét. Nem csak a gyönyörű épületek, hanem a város lüktető szíve is itt van: kávézók, bárok vagy épp önjelölt mutatványosok próbálják a turistákat, de ugyanúgy a helybélieket is felvidítani egy kicsit. Engedjünk nyugodtan a csábításnak! Egy bár teraszára kiülve, sört kortyolgatva tanúi lehetünk az igazi München életének, a németek precizitásának.

Felfedező utunk során ne hagyjuk ki az olimpiai parkot se, amit az 1972-es olimpiai játékokra alakítottak ki. Ma is rengeteg sporteseményt tartanak itt. A park érdekessége, hogy egy valamikori repülőtérből alakították ki.

München szállás

München szállás

Ha Münchenbe szeretne olcsó szállást foglalni a repülőjegye mellé, München szállás oldalunkon teheti meg.

Szálláskeresőnk több, mint 30 nagy szállás kereső és foglaló rendszer München szállás ajánlatait gyűjti össze egy helyen. Csak párat megemlítve ezek közül a szállás kereső és foglaló rendszerekből: Agoda, Booking.com, HostelBroker, Hotels.com, Otel.com.

München szállás 4 484 Ft/fő/nap-tól »

München látnivalók

München látnivalók

Bár München leginkább az Oktober Fest-ről híres, ami a legnagyobb sörfesztivál Németországban, München a tudomány és a történelmi emlékek városa is. A II. Világháború után Münchent gyakorlatilag teljesen újjá kellett építeni, mivel teljesen lebombázták. Az újjáépítésnek köszönhetően a város épületeit kettősség jellemzi, sok új építésű, új stílusú épület van, de emellett sok régi híres épületet az eredeti formájában építettek újjá.

München latnivalók bővebben »

München időjárás, éghajlat

München időjárás

München időjárása, éghajlata nagyban hasonlít Budapest időjárásához. A nyár meleg, is gyakoriak a viharok, záporok, főleg júniusban. Július és augusztus a legmelegebb hónap az évben. A telek hidegek a Budapestihez hasonlló mennyiségű hóval. Amiben különbözik München időjárása a miénktől azt a annak köszönheti, hogy az Alpok lábánál fekszik, aminek köszönhetően itt szállnak la a nagyobb szelek, amik ősszel és télen meleget, tavasszal és nyáron hideget és esőt hoznak.

München időjárás bővebben »

München repülőtér

München repülőtér

Münchennek két repülőtere van, a München Franz Josef Strauß Repülőtér (MUC) és az Augsburg Repülőtér (AGB) (ez utóbbival azért nem foglalkozunk, mert ide nem indulnak repülőjáratok Magyarországról, még átszállással sem).

A Müncheni Repülőtér (MUC) a várostól 38 km-re észak-keletre fekszik. Ha szeretne többet megtudni a repülőtérről, hogyan juthat be a városba, hány terminálja van és azok milyen légitársaságokat fogadnak, olvasson tovább ».

München repülőterek bővebben »

München adatok

Alapadatok

  • Lakosság 1 Fő
  • Területe 311 km2
  • Időzóna GMT +1
  • Ország Németország
  • Pénznem Euro (€)

München repülőterei