Lipcse repülőjegy

Lipcse repülőjegy

Lipcse repülőjegy

Ha a Lipcsébe szóló repülőjegyeket szeretné összehasonlítani, csak adja meg a fenti repülőjegy keresőben az indulás és visszaút dátumát (ha csak egy irányba keres repülőjegyet, hagyja a vissza út dátumát üresen).

Ha csak a repülőjegy ára számít, függetlenül az időponttól, vagy a kint tartózkodás hosszától, nézze meg Lipcse repülőjegy árak oldalunkat.

Közvetlen Budapest Lipcse repülőjegyet egyik légitársaság sem kínál, de átszállással az Air France, a KLM, az Austrian Airlines, a Lufthansa, a Germanwings és az Air Berlin légitársaság kínál Olcsó Budapest – Lipcse repülőjegyet.

 

Lipcse

A múlt századok egyik jelentős kulturális központjának számító, kelet-németországi Lipcse városa, mintha reneszánszát élné napjainkban, köszönhetően fellendült turizmusának. De ki ne akarná megnézni, hol tanult Goethe vagy Nietzsche, és hol vezényelt fiúkórust Johann Sebastian Bach?

Lipcsében járva, mintha időgép segítségével utazgatnánk az egyes korok között; sok korhű épület várja kíváncsi látogatóit. Az iparművészet rajongóinak mindenképpen ajánljuk a Grassi Múzeum meglátogatását, és a Szépművészeti Múzeum is kötelező program. A régi városháza és nyüzsgő piactere várja azokat, akik különleges finomságokra vágynak. A Ludwig Európa legszebb könyvesboltjaként van nyilvántartva.

A Panoráma-torony gyönyörű belső térrel kialakított étteremnek ad otthont, ráadásul az ínycsiklandó ebéd mellé pazar kilátást is kap a betérő vendég. A városban rengeteg árkádos bevásárló utca kanyarog, melyek közül a leglátványosabb a Mädler Passage, ahol a híres Auerbach Pince található. A vendéglő annakidején Goethe törzshelye volt, erre utalnak a bejáratnál álló Faust és Mefisztó szobrok. Aki szeretné megízlelni a tradicionális német konyha fogásait, az nem is találhat jobb helyet az Auerbachnál; az ebéd után pedig jól eshet egy finom kávé az 1695 óta fennálló Arabische Coffe Baum-ban.

Kreatív újjágondolás a városépítők részéről a Spinnerei, mely a város egykori fonógyárából kialakított kultúrcentrum, otthont adva több kortársművészeti galériának és műhelynek.

Lipcse repülőterei, bejutás a városba, transzfer, közlekedés

A Lipcse-Halle Repülőtér 21,8 km-re észak-nyugatra fekszik Lipcse központjától és 27,7 km-re Halle belvárosától dél-keletre. 2012-ben a repülőtérnek 2,3 milliós volt az utasforgalma, amivel Németország 14. legforgalmasabb repülőterének számít.

A leggyorsabban vonattal tud bejutni Lipcsébe. A vonatmegálló közvetlenül a reptér mellett van, ahonnan 34 perc alatt be lehet jutni Lipcse főpályaudvarára, a vonatjegy 4,2 €-ba kerül. Ha vonattal érkezik Lipcsébe megtekintheti a híres német nyelvkönyv felejthetetlen első leckéjének helyszínét, amelynek első sorai sokunknak ismerősen cseng:

-Guten Tag, Anna! Willkommen in Leipzig!
-Guten Tag, Martina! Endlich bin ich da!
-Wie war die Reise?
-Danke, gut, nur anstrengend. Fünfzehn Stunden!