Köln repülőjegy

Köln repülőjegy

Köln repülőjegy

Ha a Kölnbe szóló repülőjegyeket szeretné összehasonlítani, csak adja meg a fenti repülőjegy keresőben az indulás és visszaút dátumát (ha csak egy irányba keres repülőjegyet, hagyja a vissza út dátumát üresen).

Ha csak a repülőjegy ára számít, függetlenül az időponttól, vagy a kint tartózkodás hosszától, nézze meg Köln repülőjegy árak oldalunkat.

Kölnbe jelenleg csak a Germanwings fapados légitársaság kínál repülőjegyet, de átszállással az Air Berlin, Air France, KLM, Lufthansa, Austrian Airlines légitársaságok is kínálnak Budapest Köln repülőjegyet.

 

Mikor érdemes Köln repülőjegyet foglalni

Bár tény, hogy nyáron a legalkalmasabb az időjárás ahhoz, hogy Kölnbe repüljön, és tény, hogy ilyenkor is érdemes megnézni a várost, de a farsangkor megrendezésre kerülő Kölni karnevál nem csak Kölnben, de egész Németországban az egyik legnagyobb fesztiválnak számít, ezért ezt az időszakot is javasoljuk, hogy Köln repülőjegyet foglaljon. A Kölni karnevál a hamvazószerdát megelőző csütörtökön kezdődik.

Az őszi időszakban kevesebb a turista, olcsóbbak a szállások Kölnben, a repülőjegy ára nagyjából ekkor is ugyanolyan olcsó.

Köln

Köln városát bár németek lakják, mégis inkább a mediterrán-bohém stílus jellemzi. A város nem volt soha annyira precíz, mint a német városok általában. Talán emiatt vonz annyi önjelölt művészt is a város.

Legnagyobb látványossága a Kölni Dóm. Aki Kölnben jár, megtekinti a hatalmas, több mint 600 éven keresztül épülő csodát. A külső, gazdagon díszített, apró tornyokkal ellátott rész minden turistát lenyűgöz. Bent a festett ablakokon keresztül csak épp beszűrődik a fény, ennek köszönhetően sokkal inkább misztikusabb hatást kap a templom, minden betérőt elcsendesedésre, megnyugvásra késztet. A Dómban őrzik a három napkeleti bölcs földi maradványait, de a sok istentisztelet miatt csak nagyon ritkán látható. Aki egyszer betért ebbe a templomba, érezte azt a különleges érzést, amit a templom sugároz magából. Kihagyhatatlan.

A Ludwig Múzeum a kortárs alkotóknak ad teret, hogy műveiket kiállítsák. Aki szereti ezt az irányzatot, biztos, hogy jól fog szórakozni. Sokszor nagyon érdekes, gondolkodásra késztető műveket állítanak ki itt.

Az édesszájúak sem maradnak élmény nélkül, hisz Kölnben található a Lindt csokoládémúzeum. Meglátogatása után mindent tudni fogunk, attól kezdve, hogy hogyan szedik a kakaóbabot, egészen addig, hogy hogyan kerül asztalunkra ez a finom édesség.

Ha Kölnbe járunk, a kölnivíz „szülőházát” is tekintsük meg. Bizonyára sok „illatos élményben” lesz részünk. A város minden évszakban más-más arcát mutatja, így akár egy évben többször is visszatérhetünk.

Köln repülőterei, bejutás a városba, transzfer, közlekedés

Kölnnek egy repülőtere van a Köln Bonn Nemzetközi Repülőtér (CGN), ami 15 km-re délre fekszik Kölntől, és 15 km-re északra fekszik Bonntól.

Ha tömegközlekedéssel szeretne eljutni Kölnbe a repülőtérről, a legegyszerűbb, ha elővárosi vonattal S-Bahn-nal utazik. A 7-es S-Bahn a főpályaudvarig közlekedik. Választhatja még a 161-es buszt, ami a repülőtérről a Porz Térre közlekedik, ahonnan számos buszra és metróra is át tud szállni.

Ha Bonn-ba szeretne bejutni a repülőtérről tömegközlekedéssel az SB60-as busszal érdemes utaznia.

A repülőtérről természetesen taxival is utazhat, bár ez picit drágább és ha már olcsó Budapest Köln repülőjegyet foglalt, ne drágítsa meg az utazást ezzel. A taxik ára zónánként változik, Kölnbe 27€, míg Bonnba 40€. Ha oda-vissza taxival utazik, könnyen lehet, hogy drágább lesz a taxizás a repülőjegynél.

Köln időjárása, éghajlata

Köln klímája a kontinentális és az óceáni éghajlat között van. A tél nem nagyon hideg a nyár viszont meleg. Összességében Köln az egyik legmelegebb német város.

A legmelegebb júliusban és augusztusban van, ilyenkor a maximum hőmérséklet átlaga 24 fok, ami csak kettővel marad el a miénktől. A leghidegebb januárban és februárban van, ilyenkor a minimum hőmérséklet átlaga picivel a fagypont alatt van, tehát a mi időjárásunktól 3-4-5 fokkal melegebb vab átlagosan télen

A legtöbb csapadék csakúgy, mint nálunk júniusban van, és picit több is esik, mint Magyarországon, illetve itt a május és a július is csapadékos. A csapadék egyébként mindig magasabb, mint nálunk, februárban van a legkevesebb csapadék, ami egybe esik a Kölni karnevállal.

Mit érdemes Kölnben megnézni

Mivel Köln Németország egyik legrégebbi városa számtalan látnivaló van itt, így, ha Köln repülőjegyet foglal, érdemes legalább 1-2 napot szánni arra, hogy megtekintse ezeket a látnivalókat.

A legfontosabb látnivaló talán a Kölni Dóm, amelyet a 13 században kezdtek el építeni és 600 év alatt érte el a mai formáját. A kéttornyú Kölni Dóm a világörökség része és a város szimbóluma is.

Köln amellett, hogy egy vidám és történelmi látnivalókban gazdag város, talán a kölni vízéről ismert, ami innen kapta a nevét. A városban természetesen van kölni múzeum, ahol bemutatják a kölni történetét is.

Érdemes a Csoki múzeumba is ellátogatni, ha Kölnben jár. Itt a különböző csoki különlegességek mellett a kakaóbab természetes közegét is megmutatják.

Ha szabadidős kikapcsolódásra vágyik, mindenképpen menjen el a Kölni Állatkertbe, ami hatalmas akváriummal és elefántparkkal büszkélkedhet.

Feljebb már említést tettünk a februárban megrendezésre kerülő Kölni Karneválról, ha teheti ezt se mulassza el, ilyenkor nagyon vidám a város, önfeledten lehet szórakozni.

Köln adatok

Alapadatok

  • Lakosság 0 Fő
  • Területe 0 km2
  • Időzóna
  • Ország Németország
  • Pénznem

Köln repülőterei