Frankfurt repülőjegy

Frankfurt repülőjegy

Frankfurt repülőjegy

Ha a Frankfurtba szóló repülőjegyeket szeretné összehasonlítani, csak adja meg a fenti repülőjegy keresőben az indulás és visszaút dátumát (ha csak egy irányba keres repülőjegyet, hagyja a vissza út dátumát üresen).

Ha csak a repülőjegy ára számít, függetlenül az időponttól, vagy a kint tartózkodás hosszától, nézze meg Frankfurt repülőjegy árak oldalunkat.

A legkeresettebb Budapest Frankfurt repülőjegyek a Wizz Air és a Lufthansa repülőjegyek, amelyek közvetlenek, de átszállással repülhet Air France-szal, Austrian Airlines-szal, KLM-mel, Swissair-rel is.

 

Mikor érdemes Frankfurt repülőjegyet foglalni

Frankfurtban a turista szezon májustól október végéig tart, ugyanakkor, ebben az időszakban drágábbak lehetnek a szállások és a repülőjegy is .

A téli hónapokat, novembertől februárig azért nem ajánljuk, mert a frankfurti időjárás nem kedvez a városnézésnek.

Annak ellenére, hogy júniusban és augusztusban sok a turista a városban, ekkor a legolcsóbb a repülőjegy Frankfurtba, így ezt az időszakot javasoljuk. Annál is inkább, mert a frankfurtiak nagy része ebben az időszakban veszi ki a szabadságát, így kevesebben vannak a városban.

Frankfurt

Németország egyik nagyvárosa. A fővárostól, Berlintől mindössze 81 kilométer távolságra található. Régen Németország leendő uralkodóit itt koronázták meg. Fontos kereskedelmi és iparváros, nemcsak Németország-, de Európa-szerte is, itt székel ugyanis az Európai Központi Bank, valamint itt található a Frankfurti Értékpapírtőzsde, illetve a világ legnagyobb határidőstőzsdéje, az EUREX is.

Látnivalók szempontjából itt nincs hiány. Ha turistaként érkezünk ide, feltétlenül látogassuk meg a Bankenviertelt, Frankfurt legmodernebb városnegyedét, ahol 150 méternél magasabb felhőkarcolók nyúlnak az ég felé. Ezek főleg bankoknak és pénzintézeteknek adnak helyet. Leghíresebb felhőkarcolók a Commerzbank Tower, a Messeturm, illetve a Deutsche Bank Zwillingstürme.

Akik jártasak a világirodalomban, azoknak ismerniük kell Goethét, a legnagyobb német írót. Ő Frankfurtban született, szülőháza pedig máig nyitva áll a látogatók előtt, ugyanolyan állapotban, mint amilyenben az író életében volt.

A Modern Művészetek Múzeuma szintén izgalmas képzőművészeti élményben fog részesíteni. A múzeum negyven termét a legváltozatosabb elhelyezésben és alakban tervezték meg, ahol még külön gyermekek számára berendezett termet is kialakítottak. Itt a kicsik szabad utat engedhetnek képzeletüknek.

Amennyiben közelebbről meg szeretnénk ismerni a frankfurti életstílust, és el szeretnénk vegyülni az itt élő emberek forgatagában, a Hauptwache téren ezt biztosan megtehetjük. Ez ugyanis a város legforgalmasabb tere kávézókkal és üzletekkel szegélyezve.

Frankfurt szállás

Frankfurt szállás

Ha Frankfurtba szeretne olcsó szállást foglalni a repülőjegye mellé, Frankfurt szállás oldalunkon teheti meg.

Szálláskeresőnk több, mint 30 nagy szállás kereső és foglaló rendszer Frankfurt szállás ajánlatait gyűjti össze egy helyen. Csak párat megemlítve ezek közül a szállás kereső és foglaló rendszerekből: Agoda, Booking.com, HostelBroker, Hotels.com, Otel.com.

Frankfurt szállás 3 865 Ft/fő/nap-tól »

Frankfurt látnivalók

Frankfurt látnivalók

Ha Frankfurtba foglaltunk repülőjegyet érdemes körülnézni a városban, amit akár tömegközlekedéssel, illetve gyalog is megtehetünk. Frankfurt tömegközlekedése nagyon sűrű, és jól megszervezett. Érdemes kiváltani a Frankfurt Card-ot, ami ingyenes utazást biztosít a tömegközlekedési eszközökön, illetve számos látnivalónál kedvezményt kapunk (múzeumok esetében fél áron juthatunk be).A Frankfurt Card egy napra 8,9 €, két napra 12,9 €.

Frankfurt latnivalók bővebben »

Frankfurt időjárás, éghajlat

Frankfurt időjárás

Frankfurt éghajlata óceáni-kontinentális, az időjárása nagyon hasonlít hazánk időjárásához, mind a csapadék mennyisége és eloszlása, mind az átlaghőmérsékletek nagyon hasonlítanak a Magyarországi értékekhez. A nyár meleg, a tél hideg és a legtöbb csapadék nyár elején esik.

A legcsapadékosabb hónap a június és július, ilyenkor gyakran alakulnak ki zivatarok. A téli hónapokban a csapadék nagy része hó formájában hullik, de mivel ezek a legszárazabb hónapok, ritkán esik 10 centinél több hó egyszerre és általában nem marad meg sokáig.

Frankfurt időjárás bővebben »

Frankfurt repülőtér

Frankfurt repülőtér

Frankfurt fő repülőtere a Frankfurt Repülőtér (FRA), ami nem csak Németország legforgalmasabb repülőtere, de Európa 3. legforgalmasabb repülőtere is. A repülőtér 13,8 km-re fekszik a belvárostól, ahonnan, ha tömegközlekedéssel szeretne bejutni a leggyorsabb, ha a vonatot választja, de számos busz is indul a városba. Ha Lufthansa repülőjegyet vett Frankfurtba erre a reptérre fog megérkezni.

Ha a Wizz Air-nél foglalt közvetlen Budapest Frankfurt repülőjegyet, akkor a várostól 125 km-re fekvő Frankfurt-Hahn Repülőtérre(HHN) fog megérkezni. Innen busszal lehet a leggyorsabban bejutni Frankfurtba, a menetidő 1:45 és egy jegy ára 14 €-ba kerül.

Frankfurt repülőterek bővebben »

Frankfurt adatok

Alapadatok

  • Lakosság 650 Fő
  • Területe 357 km2
  • Időzóna GMT+1
  • Ország Németország
  • Pénznem Euro(€)

Frankfurt repülőterei