Düsseldorf repülőjegy

Düsseldorf repülőjegy

Düsseldorf repülőjegy

Ha a Düsseldorfba szóló repülőjegyeket szeretné összehasonlítani, csak adja meg a fenti repülőjegy keresőben az indulás és visszaút dátumát (ha csak egy irányba keres repülőjegyet, hagyja a vissza út dátumát üresen).

Ha csak a repülőjegy ára számít, függetlenül az időponttól, vagy a kint tartózkodás hosszától, nézze meg Düsseldorf repülőjegy árak oldalunkat.

Budapestről Düsseldorfba repülőjegyet közvetlenül jelenleg a Lufthasa légitársaság indít, de átszállással repülhet az Air Berlin, a Swiss, Czech Airlines, Air France, LOT Polish Airlines, Austrian Airlines, KLM légitársaságokkal is.

 

Düsseldorf

A vásárlás szerelmeseinek kifejezetten ajánlható, hogy Düsseldorfba látogassanak, hisz itt található Németország leghíresebb vásárlóutcája. Itt nincs az a nemzetközi márka, ami ne képviseltetné magát, amit itt nem lehet megkapni, az talán nem is létezik.

Sok üzlet előtt biztonsági őrük állnak. Ez a normál üzlethez szokott szemlélődőnek valószínűleg furcsa lehet, de ebben az esetben tudni kell, hogy az üzletben annyira értékes holmikat árulnak – legyen szó ékszerről vagy ruháról –, melyeknek felügyelete már nem oldható meg egyszerű érzékelős kapukkal. Ezekben az üzletekben nem csak különleges, minőségi termékeket vásárolhatunk, hanem exkluzív kiszolgálásban is részünk lehet. Sok helyen pezsgővel fogadják a vásárlót.

Ha meguntuk a vásárlást, az utca végén találjuk az Operaházat, valamint a Thyssen palotát. Mindkét épület megtekintése jó program lehet.

A híres Düsseldorfi divatvásárok egyikét is érdemes meglátogatni. Az ilyen vásárokon több ezer kiállító kínálja legújabb darabjait. Divatőrülteknek szinte kötelező program.

Düsseldorf látképét nagymértékben meghatározza a tévétorony, ami sokak szerint nagyon hasonlít a kölnire. Az építők elismerték, hogy az volt a kiindulási pont, de azért vannak eltérések. Éjszaka csodás látvány, ahogy a különböző színekben pompázó torony szinte védi az alatta elterülő várost.

Düsseldorf másik jellegzetessége a sörgyártás. Rengeteg sörfőzde működik a város területén. A sok nézelődésben vagy vásárlásban megfáradt turista a főzde mellett lévő söntésben kóstolhatja meg a legfinomabb söröket.

Düsseldorf repülőterei, bejutás a városba, transzfer, közlekedés

Düsseldorfnak 2 nemzetközi repülőtere van. A Düsseldorf Nemzetközi Repülőtér (DUS) a város közelében, északra 10 km-re fekszik, a Düsseldorf Weeze Nemzetközi Repülőtér (NRN) a várostól 70 km-re fekszik észak-nyugatra. A Ryanair ez utóbbira szállítja az utasait.

A Düsseldorf Nemzetközi Repülőtérnek saját vonatállomása van, így könnyedén be tud jutni a városba. A 11-es S-Bahn a reptérről Düsseldorf főpályaudvarára közlekedik. Ha nemzetközi, vagy távolsági vonatot szeretne igénybe venni, vagy a 11-es S-Bahn-nal, vagy a SkyTrain-nel kell elmennie a repülőtér közvetlen közelében fekvő vonatállomásra. A SkyTrain megáll a C, az A/B termináloknál, az autóparkolónál és a vonatállomáson.

Ha busszal szeretne bejutni Düsszedorfba, a buszmegállók közvetlenül az érkezési oldalon vannak. A 721-es busz nagyjából 20 perc alatt ér be a főpályaudvarra és egy jegy 2,2 €-ba kerül. A 759-es busszal a Rattingen OSt állomásra tud eljutni a reptérről, a 896-os busszal pedig a vásárközpontba. A düsseldorfi repülőtéren megáll még a 760-as, 729-es, 776-os busz is.

Ha Düsseldorf távolabbi repülőterére a Weeze Repülőtérre szól a repülőjegye és tömegközlekedéssel szeretne bejutni Düsseldorfba 2 busszal is megteheti. Az egyik a Düsseldorf központi pályaudvaráig közlekedik, reggel 9:30-tól este 23:45-ig két óránként, a jegy ára 14 € egy útra. A másik busz Düsseldorf vásárközpontjába megy 930-tól 15:30-ig két óránként a jegy ára ugyancsak 14 €.

Vonattal is eljuthat Düsseldorfba. Weeze vonatállomásra 5 perc autóval a repülőtérről (taxival vagy busszal elég gyorsan oda tud jutni), innen 1 óra Düsseldorf vonattal

Düsseldorf időjárása, éghajlata

Az Északi Tenger közelsége miatt Düsseldorfnak enyhén óceáni beütésű kontinentális éghajlata van. Ez azt jelenti, hogy a miénknél csapadékosabb az időjárás, a tél kevésbé olyan hideg, a nyár viszont nem annyira meleg, mint nálunk.

A legcsapadékosabb hónap, csakúgy, mint nálunk a június, de az átlagnál több a csapadék júliusban, illetve november – december - januárban is.

A legmelegebb júliusban és augusztusban van, ilyenkor a maximumhőmérséklet átlaga 22 fok (nálunk 26 fok). A leghidegebb január és február, ilyenkor fagypont körül van a minimum hőmérséklet átlaga (nálunk -3 fok).

Düsseldorf adatok

Alapadatok

  • Lakosság 584 Fő
  • Területe 217 km2
  • Időzóna GMT +1
  • Ország Németország
  • Pénznem Euro (€)

Düsseldorf repülőterei