Drezda repülőjegy

Drezda repülőjegy

Drezda repülőjegy

Ha a Drezdába szóló repülőjegyeket szeretné összehasonlítani, csak adja meg a fenti repülőjegy keresőben az indulás és visszaút dátumát (ha csak egy irányba keres repülőjegyet, hagyja a vissza út dátumát üresen).

Ha csak a repülőjegy ára számít, függetlenül az időponttól, vagy a kint tartózkodás hosszától, nézze meg Drezda repülőjegy árak oldalunkat.

Jelenleg egyik légitársaság sem kínál közvetlen Budapest – Drezda repülőjegyet, de átszállással a Lufthansa, a Germanwings és a British Airways kínál olcsó Drezda repülőjegyet.

 

Drezda

Drezda az Elba-folyó szűk völgyében helyezkedik el. A város természetes szépségében pompázik, így egyike Európa „legzöldebb” városainak. Drezda területének egyharmadát teszi ki a Dresdner Heide, a város központjában pedig a Großer Garten található, így az idelátogató gyakran nem is érzi, hogy egy fővárosban jár.

Az Elba partjáról este gyönyörű kilátás nyílik a kivilágított épületekre - egy romantikus sétához ideális panoráma. A város minden látványossága korhűen felújított formájában pompázik. Talán egy nap nem is elég ahhoz, hogy a Zwinger épületegyüttesét bejárjuk. A barokk építészet egyik remekműve ad otthont a Porcelán Múzeumnak, az Állattani Múzeumnak, a Matematikai-Fizikai Szalonnak, a Történelmi Múzeumnak, valamint egy óngyűjteménynek. A Semper Operaház épületét a falait díszítő, világhírű költőket ábrázoló szobrok és a bejárat fölötti bronz szoborcsoport teszi híressé. Fontos látványosság Neumarkt, ahol Németország egyik legszebb evangélikus temploma áll, a Frauenkirche. Tornyaiban 8 harang függ, maga a templom pedig az újjáegyesített Németország jelképévé vált. Előbbiek mellett Drezda harmadik legjelentősebb barokk remeke a Hofkirche katolikus templom, melyben az oltár, a szószék és az orgona fontos műkincseknek számítanak.

Idelátogatásunkkor mindenképpen ejtsük útba Altmarkt szűk utcáit, mely egy másik egykori drezdai központ, továbbá sétáljunk át a Kék Csoda nevezetű hídon, mely a XIX. században építészeti csodának számított. Városnéző sétánk során biztos észre fogjuk venni a százéves új Városháza kimagasló tornyát.