Dortmund repülőjegy

Dortmund repülőjegy

Dortmund repülőjegy

Ha a Dortmundba szóló repülőjegyeket szeretné összehasonlítani, csak adja meg a fenti repülőjegy keresőben az indulás és visszaút dátumát (ha csak egy irányba keres repülőjegyet, hagyja a vissza út dátumát üresen).

Ha csak a repülőjegy ára számít, függetlenül az időponttól, vagy a kint tartózkodás hosszától, nézze meg Dortmund repülőjegy árak oldalunkat.

Dortmundba közvetlen repülőjegyet csak a Wizz Air fapados légitársaság kínál. Ezen kívül a Lufthansa, a Germanwings kínálja a leginkább olcsóbb Budapest – Dortmund repülőjegyet átszállással.

 

Dortmund

Dortmund városa a németországi Észak-Rajna–Vesztfália tartományban található, az ország egyik legdinamikusabban fejlődő metropolisza. Lakosainak száma külvárosaival együtt meghaladja az ötmilliót, ezzel a leghatalmasabb agglomerációt tudhatja magának Németországban. A város a Ruhr folyóhoz közel található, az Emscher pedig keresztülfolyik külterületein. Ezen felül itt található a Dortmund–Ems-csatorna is, amely a Dortmundi kikötőben végződik – ez Németország legnagyobb csatornai kikötője.

A város több mint 11 évszázados történetre tekint vissza, ekkoriak a legkorábbi említések róla. Számos látnivaló található itt, többek között a híres Reinoldi-templom, amelyet a legenda szerint ott építettek meg, ahol a Szent Reinold koporsóját szállító, magától Dortmundig guruló szekér egykor megállt. Reinold ma is a város védőszentje, templomát pedig többek között csodaszép üvegfestmények és egy gyönyörű orgona díszítik. Több gyönyörű templomot is találunk a város területén, például a Mária- vagy Péter-templomot. A város egykori védműveiből mára nem sok maradt fenn, helyükön azonban ültetvények, parkok, kertek és sétahelyek jelzik ma is.

A város más tekintetben is kedvében jár a turistáknak, ez ugyanis Németország egyik legkedveltebb vásárló központja, számtalan üzlet, pláza, bevásárlóközpont és piac kínálja áruit a látogatóknak.

Dortmund repülőterei, bejutás a városba, transzfer, közlekedés

p>Dortmund egyetlen repülőtere, a Dortmund Nemzetközi Repülőtér (DTM) a várostól keletre fekszik, 13,2. Forgalmát tekintve a kisebb repterek közé tartozik, nincs benne Európa 100 legforgalmasabb repülőterében. 2008-ban 2,3 millió volt az utasforgalma, de a válság hatására 2010-ben már csak 1,7 millió utas fordult meg itt. Többnyire fapados légitársaságok indítanak ide és innen repülőjáratokat, mint az easyJet, Germanwings, Wizz Air, Ryanair.