Bréma repülőjegy

Bréma repülőjegy

Bréma repülőjegy

Ha a Brémába szóló repülőjegyeket szeretné összehasonlítani, csak adja meg a fenti repülőjegy keresőben az indulás és visszaút dátumát (ha csak egy irányba keres repülőjegyet, hagyja a vissza út dátumát üresen).

Ha csak a repülőjegy ára számít, függetlenül az időponttól, vagy a kint tartózkodás hosszától, nézze meg Bréma repülőjegy árak oldalunkat.

Közvetlen Budapest – Brema repülőjegyet egyik légitársaság sem kínál, de átszállással a KLM, az Air France, a Lufthansa, az Austrian Airlines és a Germanwings légitársaságok kínálnak olcsó Bréma repülőjegyet.

Ha nem talál olcsó repülőjegyet Brémába, érdemes megpróbálni a Hamburg és Hannover repülőjegyeket is, mivel ezek a városok nincsenek messze Brémától és az esetlegesen drágább transzfer ellenére, maga az utazás lehet, hogy olcsóbb és gyorsabb is lesz.

 

Bréma

Ugyan a többi németországi városhoz hasonlóan Brémát is megviselték a II. világháború bombázásai, aki errefelé téved, semmiképpen se gondolja, hogy csupa romhalmaz között kell majd járkálnia. Szerencsére maradtak fenn régi építészeti emlékművek, és a város pezsgő kulturális élete is megannyi programot ígér a turistáknak.

Az Északi-tenger zord éghajlata talán nem enged túl sok szabadtéri programot az idelátogatónak, ám öt nagyobb színház is várja a kultúra szerelmeseit; közülük legnagyobb a Goethe-téri színház. Mindemellett számos kisebb alapítványi, illetve magánszínház is fellelhető, a belváros utcáin pedig gyakran felbukkanó vándorkomédiások vidítják a járókelőket.

Bréma világhírét nem vitás, hogy a Grimm testvérek által feldolgozott középkori mesének köszönheti. Ennek állított emléket 1951-ben Gerhard Marcks A brémai muzsikusok c. szobrával, mely azóta a turisták kötelező célpontja lett. Emellett még két szobrot érdemes megtekinteni, egyik a Roland-szobor, mely a polgári szabadság jelképe, másik a Bürgerpark bejáratát őrző, 10 méter magas, vöröstéglából épített kőelefánt.

Az egyik műemléki épület, mely megúszta a bombázásokat, a régi városháza, mely a reneszánsz építészet egyik remeke, és a mellette magasodó Szent Péter dóm. Bréma egyik leglátogatottabb idegenforgalmi látványossága a Kádárok utcája (Böttcherstraße), ahol a téglából emelt házak falait középkort idéző cégérek, szobrok és domborművek díszítik.

Bréma repülőterei, bejutás a városba, transzfer, közlekedés

p>A Bréma Repülőtér (BRE) a belvároshoz közel, 3,8 km-re fekszik délnyugati irányban. A reptérnek 2,5 milliós utasforgalma volt 2012-ben, ezzel az utasforgalommal Németország 13. legforgalmasabb repülőterének számít.

Mivel a reptér közel van a belvároshoz, a transzfer is nagyon egyszerű. A reptérnél megáll a 6-os villamos, ami 11 perc alatt van bent a belvárosban, 5-10 percenként jár és egy jegy 2,4 €-ba kerül.