Berlin repülőjegy

Berlin repülőjegy

Berlin repülőjegy

Ha a Berlinbe szóló repülőjegyeket szeretné összehasonlítani, csak adja meg a fenti repülőjegy keresőben az indulás és visszaút dátumát (ha csak egy irányba keres repülőjegyet, hagyja a vissza út dátumát üresen).

Ha csak a repülőjegy ára számít, függetlenül az időponttól, vagy a kint tartózkodás hosszától, nézze meg Berlin repülőjegy árak oldalunkat.

A legkeresettebb Budapest Berlin repülőjegyek az easyJet és Air Berlin repülőjegyek, amelyek közvetlenek, de átszállással repülhet Austrian Airlines-szal, Germanwings-szel, Lufthansával, SWISS-el is.

 

Mikor érdemes Berlin repülőjegyet foglalni

Berlinben egész évben sok a turista, de május és szeptember között van a turista csúcsszezon.

Ha olcsó repülőjegyet szeretne foglalni Berlinbe, azt ajánljuk, hogy a csúcsszezont kikerülve márciustól májusig, vagy októbertől novemberig foglaljon repülőjegyet. Ilyenkor kisebb a kereslet a berlini repülőjegyek iránt, így olcsóbban lefoglalhatja ezeket.

Decembertől februárig a városban elég hideg van, illetve az ünnepek miatt nagy a forgalom a városban.

Berlin

Berlin a németek egyik nagy büszkesége. Itt található a Branderburgi kapu is, melynek leginkább érzelmi értéke van, mintsem építészeti. Több millió turista tekinti meg évente e kaput csupán azért, hogy egy fotót tudjon készíteni. Ha egy németet kérdezünk meg a kapu jelentőségéről, biztosak lehetünk benne, hogy órákig tartó mesélést kapunk cserébe.

Legmagasabb épületük a Tévétorony, ami egyben Európa legmagasabb kilátója is. Ha Berlinben tartózkodunk, nem érdemes kihagyni ennek megtekintését, mert így nem csak a kilátót tekinthetjük meg, de az alatta elterülő várost is, mely szemet gyönyörködtető látványt nyújt.

E városban a látnivalók közül nem maradhat ki a Berlini fal. Mindenki jól ismeri a történetét, épp ezért a mai napig is 1,4 km hosszan megtekinthető. Sok helyen üzeneteket hagynak rajta, máshol pedig falfirkákkal csúnyítják el. Ebben az esetben nem annyira a látvány fontos, mint a történelmi emlékek. Fényképezkedjünk nyugodtan a falnál.

Berlin legszebb terének a Gendarmenmarktot tekintik a helyiek. Ez nem is csoda, hisz a gyönyörű 18-19. századi épületeknek köszönhetően nemcsak pazar látványt nyújt, hanem egyedi hangulatot is kap a tér. Kedvelt találkozóhely is, ugyanakkor a legtöbb turistabusz is megáll itt.

Akárcsak Németország más területe, Berlin is sokszínű, rengeteg kultúra olvad egybe, ezáltal teljesen egyedi hangulatot és képet kap a város. A művészeti galériák is sokfajta nemzetiségű művész alkotásait állítják ki, nem mellékesen a zenei világ is ugyanennyire változatos.

Berlin szállás

Berlin szállás

Ha Berlinbe szeretne olcsó szállást foglalni a repülőjegye mellé, Berlin szállás oldalunkon teheti meg.

Szálláskeresőnk több, mint 30 nagy szállás kereső és foglaló rendszer Berlin szállás ajánlatait gyűjti össze egy helyen. Csak párat megemlítve ezek közül a szállás kereső és foglaló rendszerekből: Agoda, Booking.com, HostelBroker, Hotels.com, Otel.com.

Berlin szállás 2 784 Ft/fő/nap-tól »

Berlin látnivalók

Berlin látnivalók

Berlinben, mint az összes nagyobb Német városban, kivalló a tömegközlekedés, így egy városnéző körút alkalmával érdemes igénybe venni. A történelmi belvárost akár gyalog is körbe lehet járni egy nap alatt.

Hogy inspirációt adjunk Berlin felkereséséhez, össze szedtük, és röviden írunk Berlin főbb látnivalóiról, amiket a lenti linkre kattintva tekinthet meg.

Berlin latnivalók bővebben »

Berlin időjárás, éghajlat

Berlin időjárás

Berlinnek kontinentális óceáni éghajlata van, amire a meleg, néha csapadékos nyár, és a relatív hideg tél a jellemző. A csapadék nagyjából egyenletesen oszlik el a hónapok között, de a májustól júliusig tartó időszak, illetve a december az picit csapadékosabb. Télen gyakran marad meg a hó, de voltak olyan évek, amikor egyáltalán nem maradt meg hó.

Berlin időjárás bővebben »

Berlin repülőtér

Berlin repülőtér

Berlinnek jelenleg 2 működő nemzetközi repülőtere van (hamarosan nyílik a 3. repülőtér is), a Berlin Tegel Repülőtér (TXL) és a Berlin Schönefeld Repülőtér (SXF), melyek közül a Tegel Repülőtér kezel nagyobb forgalmat, és ide érkeznek a Budapestről induló Közvetlen Air Berlin repülőjáratok. A kiesebbik Schönefeld Repülőtér re érkeznek a közvetlen Budapest – Berlin easyJet repülőjáratok.

Berlin repülőterek bővebben »

Berlin adatok

Alapadatok

  • Lakosság 3 Fő
  • Területe 892 km2
  • Időzóna CET, UTC+1
  • Ország Németország
  • Pénznem Euro (€)

Berlin repülőterei