Mária Templom, Berlin látnivalók

Mária Templom

Mária Templom

Berlin legérdekesebb temploma

Berlin számos történelmi kor emlékét őrzi, rengeteg régi épület áll a városban, melyek évszázadok történéseit kísérték végig – ennek köszönhetően pedig mágnesként vonzzák a turistákat. Aki történelmi emlékműveket, épületeket szeretne nézegetni, Berlinben egészen biztosan jó helyen jár, ugyanis a városban számtalan látnivaló akad a régi időkből. A Marienkirche, magyarul a Mária templom is immár több mint 700 éve áll Berlin területén, igaz, az idők során számos átépítésen esett át.

A templom építése 1280 körül kezdődhetett, majd az 1300-as évek elején fejeződött be, ekkor azonban még nem a mai képet mutatta. A XV. században hozzáépítették az elülső tornyot, a XVIII. század vége felé pedig kupolát is kapott. A templomon a gótikus stílus jegyei figyelhetők meg, csarnokának és Pazar díszítésének köszönhetően Berlin egyik legérdekesebb templomaként tartják számon.

A templom belseje 1860-ban renováláson esett át, melynek köszönhetően újabb emlék került elő: ekkor találták meg a XV. századi haláltáncot ábrázoló freskót, mely a bejáratnál található. A freskó 20 méteres, késői gótikus stílusú, és 28 képen ábrázolja a halált. A templomba a belépő nem drága, felnőttek 3, gyerekek és tanulók 2 euróért mehetnek be.

(a kép forrása: Wikipedia)

 

?!