Gemäldegalerie, Berlin látnivalók

Gemäldegalerie

Gemäldegalerie

Világhírű festők képei egy helyen

Ahogy a legtöbb nagyvárosban, úgy Berlinben is rengeteg kulturális szórakozási lehetőség akad azok számára, akik az efféle kikapcsolódást részesítik előnyben. Múzeumok tömkelege várja a turistákat a városban, a Museuminsel nevű szigeten egyszerre öt múzeumot találnak az érdeklődők, de akik nagy művészek festményeire kíváncsiak, semmiképpen ne hagyják ki a Gemäldegalerie-t, ahol éppen ezeket az igényeket elégítik ki.

A Gemäldegalerie-ben minden fontos európai festőiskola képviselteti magát. Hogy a gyűjtemény hiánytalan legyen, szakértők válogatták össze a galériában helyet kapó festményeket. Az épület fő galériájában több mint 900 festmény található. Ezeket aszerint csoportosítják, hogy honnan és milyen korszakból származnak. Az alsóbb szinteken a 13-18. századi európai festők alkotásai foglalnak helyet, emellett kialakítottak egy digitális galériát is.

A Gemäldegalerie-ben világhírű műveket láthatnak a művészet iránt érdeklődő látogatók. A galériában fellelhető például Sandro Botticelli: Madonna a gyermekkel vagy Caravaggio: A diadalmas Ámor című festménye, de ezeken kívül is számos remekmű, világhírű alkotás tekinthető meg, így aki kedveli a festészetet semmiképpen se hagyja ki a Gemäldegalerie-t, ha Berlinben jár.

 

?!