Málta repülőjegy

Málta repülőjegy

Málta repülőjegy

Ha a Máltára szóló repülőjegyeket szeretné összehasonlítani, csak adja meg a fenti repülőjegy keresőben az indulás és visszaút dátumát (ha csak egy irányba keres repülőjegyet, hagyja a vissza út dátumát üresen).

Ha csak a repülőjegy ára számít, függetlenül az időponttól, vagy a kint tartózkodás hosszától, nézze meg Málta repülőjegy árak oldalunkat.

Máltára jelenleg csak a Wizz Air fapados légitársaság kínál közvetlen repülőjegyeket Budapestről, de nem minden nap. Ha a Wizz Air repülőjáratai nem megfelelő Önnek, átszállással a Lufthansa, az Air Malta, az Austrian Airlines, az Alitalia és az Air France légitársaságok kínálnak olcsó Budapest Málta repülőjegyeket.

 

Mikor érdemes Málta repülőjegyet foglalni

Málta

Málta Szicília és Afrika között, Szicíliától 96 Km fekvő mediterrán szigetcsoport. A szigetcsoport 3 nagyobb szigetből (Málta, Comino és Gozo) és több apró szigetből áll. Málta kivalló fekvésének és számos történelmi látnivalójának köszönhetően népszerű üdülő, nyaraló hely a turisták körében.

Bár Málta kicsi ország, földrajzi adottságai és gazdag történelmének köszönhetően sokszínű élményt nyújt az odalátogatóknak. A tengerpart homokos, illetve sziklás, kis öblökkel, kitűnő búvárkodási lehetőségekkel. A tenger kristálytiszta, magas a napsütéses órák száma, nem csoda, hogy Málta az egyik legkedveltebb mediterrán sziget.

Málta történelme régi, körülbelül időszámításunk előtt 5000 évvel kezdődött, szinte az összes nagy birodalom megpróbálta meghódítani (többnyire sikeresen), így elég színes történelmi emlékekkel rendelkezik.

Málta mai arca a 16. században alakult ki, amikor is a Szent János rendi lovagok letelepedtek ide és megépítették a fővárost Vallettát. Ezért szokás Máltát a lovagok szigetének is nevezni.

Málta szállás

Málta szállás

Ha Máltára szeretne olcsó szállást foglalni a repülőjegye mellé, Málta szállás oldalunkon teheti meg.

Szálláskeresőnk több, mint 30 nagy szállás kereső és foglaló rendszer Málta szállás ajánlatait gyűjti össze egy helyen. Csak párat megemlítve ezek közül a szállás kereső és foglaló rendszerekből: Agoda, Booking.com, HostelBroker, Hotels.com, Otel.com.

Málta szállás 2 364 Ft/fő/nap-tól »

Málta látnivalók

Málta látnivalók

Mivel Málta történelme csaknem 5000 éves múltra tekint vissza számos látnivaló akad a szigeten. Számos vallással kapcsolatos emlékhely, épület található Málta kis városaiban. Máltán természetesen nem csak a történelmi látnivalókat érdemes megnézni. Számos aktív pihenésre lehetőséget adó létesítmény (aquapark, delfináruim) van a szigeteken.

Málta latnivalók bővebben »

Málta időjárás, éghajlat

Málta időjárás

Máltának szubtrópusi mediterrán éghajlata van, ami azt jelenti, hogy a nyár forró száraz, míg a tél enyhe de csapadékos.

Az évi átlaghőmérséklet 7 fokkal melegebb, mint nálunk, de a különbség nem egyenletes. Télen nagyon nagy, míg nyáron csak 3-4 fok a különbség. Máltán még a rekord hidegek is pozitív előjelűek, de az átlagos minimumhőmérséklet még télen se nagyon megy 10 fok alá.

Ha szeretne bővebben megismerkedni Málta éghajlatával, vagy az aktuális időjárás érdekli, Máltaolvasson tovább

Málta időjárás bővebben »

Málta repülőtér

Málta repülőtér

Máltának egy repülőtere van a Máltai Nemzetközi Repülőtér MLA, vagy ahogy a helyiek nevezik a Luqa Repülőtér.

A reptér a fővárostól Vallettától 7,5 km-re dél-nyugatra a sziget közepén helyezkedik el. Kivalló fekvése miatt a legtöbb máltai település könnyedén elérhető a reptérről. Expressz buszok, mini buszok és fix tarifával működő taxikkal lehet eljutni a szállásokra.

Máltai Nemzetközi Repülőtér (MLA) bővebben »

Málta repülőterek bővebben »

Málta adatok

Alapadatok

  • Lakosság 415 Fő
  • Területe 316 km2
  • Időzóna GMT+1
  • Ország Málta
  • Pénznem Euro (€)

Málta repülőterei