Luxemburg repülőjegy

Luxemburg repülőjegy

Luxemburg repülőjegy

Ha a Luxemburgba szóló repülőjegyeket szeretné összehasonlítani, csak adja meg a fenti repülőjegy keresőben az indulás és visszaút dátumát (ha csak egy irányba keres repülőjegyet, hagyja a vissza út dátumát üresen).

Ha csak a repülőjegy ára számít, függetlenül az időponttól, vagy a kint tartózkodás hosszától, nézze meg Luxemburg repülőjegy árak oldalunkat.

Budapestről Luxemburgba egyik légitársaság sem indít közvetlen repülőjáratokat, de olcsó Luxemburg repülőjegyet lehet foglalni a KLM, az Austrian Airlines és a Lufthansa járataira.

 

Luxemburg

Amennyire kicsi állam Luxemburg, annál szebb a főváros. Az itt lakókról elmondható, hogy hihetetlenül kedvesek és segítőkészek, épp ezért könnyen lehet itt barátságot, ismeretséget kötni.

A főváros két különálló részre tagolható. Az egyik a régi belváros, más néven óváros, míg a másik a modern épületekkel tarkított új városrész. Mindkét városrésznek megvan a maga vonzása, sőt a látogatói köre is. A belváros talán legszebb épülete a késő-gótikus templom. Érdemes itt megállni egy percre, és csak gyönyörködni a pazar látványban. A templom mellett található egy Mária-szobor is, mely a legenda szerint minden szomorúságot és fájdalmat enyhít, amennyiben valaki megsimogatja, megérinti. Ezt érdemes kipróbálni még azoknak a turistáknak is, akik nem vallásosak, és nem hisznek az ilyesmikben.

A város alatt fekvő kazamata jelenleg a Világörökség része, épp ezért fokozottan védett. Ha bennünket inkább a múzeumok érdekelnek, akkor a főváros számunkra is nyújt érdekes kikapcsolódási lehetőségeket. Feledhetetlen élménnyel távozhatunk a Posta Múzeumból vagy a Villamos Múzeumból, de a Történeti és a Művészeti Múzeum is tartogathat számunkra meglepetést.

A város fölé tornyosuló Citadelláról igazán pazar látványt nyújt az éjszakai város, ahol a fiatalok, a bulizni vágyók is megtalálhatják a számukra megfelelő szórakozási formákat. A városról jó tudni még egy apró, de lényeges dolgot, éspedig azt, hogy viszonylag drága, így szállást érdemes inkább a közelben fekvő városokban keresni.