Vilnius repülőjegy

Vilnius repülőjegy

Vilnius repülőjegy

Ha a Vilniusba szóló repülőjegyeket szeretné összehasonlítani, csak adja meg a fenti repülőjegy keresőben az indulás és visszaút dátumát (ha csak egy irányba keres repülőjegyet, hagyja a vissza út dátumát üresen).

Ha csak a repülőjegy ára számít, függetlenül az időponttól, vagy a kint tartózkodás hosszától, nézze meg Vilnius repülőjegy árak oldalunkat.

Budapestről Vilniusba egyik légitársaság sem indít közvetlen repülőjáratokat, de olcsó Vilnius repülőjegyet lehet foglalni az Austrian Airlines, a LOT és az Air Baltic járataira.

 

Vilnius

Nyaralás alatt legtöbben a homokos, pálmafás tengerpartokat és a strandolást értik, azonban jó néhányan hívei az aktív pihenésnek is, és egy-egy utazás során inkább várost néznek, bejárják a helyi nevezetességeket és kulturális programokon vesznek részt. Az utóbbi csoportba tartozóknak kiváló úti cél lehet Litvánia fővárosa, Vilnius, a városban ugyanis számos történelmi emlék és más látnivaló található.

Vilniusnak már a történelmi belvárosa is figyelemre méltó, nagyrészt ma is fal veszi körül. Ez a városrész 1994 óta szerepel az UNESCO Világörökség listáján, így mindenképpen érdemes megnézni, ha Vilniusban járunk. A városban láthatók továbbá XV–XVI. századi gótikus építészeti műremekek, például a Szent Anna templom, de a Vilniusi Egyetem építészeti együttesét is érdemes megtekinteni, több százéves épületek alkotják.

A turisták gyakran keresik fel a Katedrális teret is, ahol egy 57 méter magas harangtorony is látható. Magyarok számára érdekes lehet, hogy a Bekes hegy nevet viselő kilátópont Bekes Gáspárról kapta a nevét, aki hadvezérként került Vilniusba, és Grodnónál esett el. Emlékére emlékművet is állítottak, ez azonban az 1800-as években összedőlt, a romok közt talált sisak és koponya a Vilniusi Történelmi Múzeumban megtekinthető.