Bejrút repülőjegy

Bejrút repülőjegy

Bejrút repülőjegy

Ha a Bejrútba szóló repülőjegyeket szeretné összehasonlítani, csak adja meg a fenti repülőjegy keresőben az indulás és visszaút dátumát (ha csak egy irányba keres repülőjegyet, hagyja a vissza út dátumát üresen).

Ha csak a repülőjegy ára számít, függetlenül az időponttól, vagy a kint tartózkodás hosszától, nézze meg Bejrút repülőjegy árak oldalunkat.

Budapestről Bejrútba egyik légitársaság sem indít közvetlen repülőjáratokat, de olcsó Bejrút repülőjegyet lehet foglalni az Alitalia, az Austrian Airlines, a Turkish Airlines, a Lufthansa és az Air France járataira.

 

Bejrút

Bejrút Libanon fővárosa, „Kelet fővárosaként” is emlegetik. Fontos agglomerációs központ, saját földközi-tengeri kikötője és nemzetközi reptere miatt. Tengerpartjára jellemző a homokos partok valamint a meredek sziklák váltakozása. A húsz évvel ezelőtt véget ért polgárháború nyomai még mindig láthatóak.

Leghíresebb látnivalói a Nemzeti Múzeum, ahol rengeteg régi tárgyat, leletet lehet megszemlélni már 1942 óta. A Grand Serail a mindenkori elnök főhadiszállása Bejrút belvárosában. Nagyon szépen megmunkált, grandiózus épület. Érdemes ellátogatni a Viaszmúzeumba, ahol a libanoni történelem számos híres alakját öntötték élethűen viaszba.

A város legrégebbi temploma a Szent György görög-ortodox székesegyház, valamint a Piegon Rocks, egy természetes sziklaképződmény, mely kicsúcsosodik a Földközi-tengerből, és mintegy őrként áll a város partja mellett. A képződmény körül, a parton vendéglátóhelyek tucatjai találhatók, ahol lehetőségünk nyílik megízlelni a bejrúti konyha különlegességeit. A város kereskedelmi és turisztikai központja a Hamra negyed, ahol további látnivalók állnak az érdeklődök rendelkezésére.

A városra a nemzetiségi és vallási sokszínűség jellemző, ez meglátszik az építészetén is. Többnyire iszlám építészeti műremekek keverednek a modern kor építészeti alkotásaival. A vallási keveredés is jelentős: muzulmán, keresztény, örmény és zsidó vallásúak élnek itt egymás mellett.