Riga repülőjegy

Riga repülőjegy

Riga repülőjegy

Ha a Rigába szóló repülőjegyeket szeretné összehasonlítani, csak adja meg a fenti repülőjegy keresőben az indulás és visszaút dátumát (ha csak egy irányba keres repülőjegyet, hagyja a vissza út dátumát üresen).

Ha csak a repülőjegy ára számít, függetlenül az időponttól, vagy a kint tartózkodás hosszától, nézze meg Riga repülőjegy árak oldalunkat.

Közvetlen Budapest – Riga repülőjegyet jelenleg csak a lett fapados légitársaság az airBaltic kínál heti 3 alkalommal, de átszállással az Austrian Airlines (bécsi átszállás), a Lufthansa (frankfurti átszállással), a LOT (varsói átszállással), a Finnair (helsinki átszállással) és az Air Berlin (berlini átszállással) légitársaságok is kínálnak olcsó Riga repülőjegyet.

 

Riga

Történelmi belváros, Tudományegyetem, szecessziós épületegyüttesek és még számtalan nevezetesség és látnivaló teszi ellenállhatatlanná Lettország fővárosát, a Baltikum egyik legjelentősebb központi területét.

A Rigai Dómot valamikor a Szűzanyának szentelték. Orgonája 6768 sípból áll, melynek felavatásán Liszt Ferenc komponált. A Rigai Szabadtéri Néprajzi Múzeumban (Skanzen) több mint 100 eredeti állapotában konzervált lakóépületet, templomot, szélmalmokat és gazdasági épületet helyeztek el, így a látogatók pazar tárlatnak lehetnek tanúi.

A Feketefejűek háza a nőtlen kereskedők egyesületének épülete volt, melynek patrónusa először Szent György volt, őt pedig Szent Móric követte. „Ha ismét elpusztulnék, jöjj és emelj ismét újjá!” – hirdeti a bejárati ajtó feletti felirat, ami a német és szovjet rombolásra emlékeztet, mely a történelem során az épület kálváriájának bizonyult.

A „Vecriga”, azaz az Óváros szerepel az UNESCO Világörökségi listáján. A kávéházakkal tarkított Livu tér, az úgynevezett Cicaház, a Wagner-hangversenyterem, sőt a Patikamúzeum is itt található, így nem csoda, hogy Riga legnyüzsgőbb és legforgalmasabb területeként tartják számon.

Riga csakugyan európai és egyben világváros, ahol megfordulva nem hagyhatjuk ki Lettország nemzeti italának, a Riga Feketebalzsamnak a megismerését, s a füstölt hering és orsóhal sajátos ízét, zamatát.

Töltsön el pár napot Lettország fővárosában, hogy Önt is megérinthesse a Balti-tenger lágy fuvallata!

Riga repülőterei, bejutás a városba, transzfer, közlekedés

A Riga Nemzetközi Repülőtér (RIX) 10,4 km-re dél-nyugatra fekszik a városközponttól. A repülőtérnek 4,7 milliós utasforgalma volt 2012-ben amivel Európa 76. legforgalmasabb repülőtere. A repülőtér az airBerlin, a SmartLynx Airlines és a RAF-Avia légitársaságok központi repülőtere.

A repülőtérnek 3 terminálja van, Budapestről a B terminálba érkeznek a repülőjáratok, mivel ez a terminál szolgálja ki a Schengen-en belülről érkező repülőjáratokat.

Ha tömegközlekedéssel szeretne bejutni a városba, a 22-es busszal teheti meg, ami 10-30 percenként jár és 30 perc alatt ér be Riga központjába, egy 24 órás jegy 3,7 €-ba kerül. 5 € ért mini busszal is beutazhat a városba, amelyet a repülőtéren tud foglalni.