Varsó repülőjegy

Varsó repülőjegy

Varsó repülőjegy

Ha a Varsóba szóló repülőjegyeket szeretné összehasonlítani, csak adja meg a fenti repülőjegy keresőben az indulás és visszaút dátumát (ha csak egy irányba keres repülőjegyet, hagyja a vissza út dátumát üresen).

Ha csak a repülőjegy ára számít, függetlenül az időponttól, vagy a kint tartózkodás hosszától, nézze meg Varsó repülőjegy árak oldalunkat.

Jelenleg 2 légitársaság is kínál közvetlen Budapest – Varsó repülőjegyet, a LOT és a Wizz Air. Ha az előbbi két légitársaság Varsó repülőjegy ajánlatai között nem talál megfelelőt, az Air France, Austrian Airlines,Air Berlin és a Lufthansa is kínál átszállással repülőjegyeket ide.

 

Varsó

Lengyelország évtizedek óta népszerű célpontja a turistáknak, azonban főként télen, a síparadicsomok környékén nagy az érdeklődés. Sokan keresik fel például Zakopane városát a hidegebb hónapokban, de nevezetességei miatt Krakkó is népszerű. Nem érdemes azonban figyelmen kívül hagyni a fővárost, Varsót sem, ugyanis itt is lenyűgöző élményekben lehet részünk, rengeteg a látnivaló, és a város hangulata is egyedülálló.

Varsót 1200 körül alapították és 1596 óta Lengyelország fővárosa. Ebből is látszik, hogy nagy történelmi múlttal rendelkezik, ennél fogva rengeteg régi épület, történelmi emlék van a városban, amit nem szabad kihagyni. Az Óvárosi piactér (Rynek Starego Miasta) forgataga remek szórakozást jelenthet, de ezt csak a nyári időszakban láthatjuk, ilyenkor azonban számos szabadtéri kiállítást is megnézhetünk a város közepén.

Kihagyhatatlan látnivaló Varsóban a Szent Anna-templom, mely a XV. században épült és a barokk pompával ismerteti meg a látogatókat. Érdemes megtekinteni a Wilanówi kastélyt is, ami a legszebb kastély a városban, és a XVII. században, szintén barokk stílusban épült. A kastélyban ma is láthatjuk a régi királyi lakosztályokat, emellett galéria is működik a falai között.

Varsó repülőterei, bejutás a városba, transzfer, közlekedés

 

Varsó fő repülőtere a Varso Chopin Repülőtér (WAW), mely a belvárostól délre, 8,3 km-re fekszik. Mind a LOT, a Ryanair és a Wizz Air légitársaság közvetlen repülőjáratai Budapestről erre a repülőtérre érkeznek. A repülőtérnek 2012-ben 9,5 milliós utasforgalma volt, amellyel Európa 42., Lengyelország 1. legforgalmasabb repülőtere. Ha tömegközlekedéssel szeretne bejutni a belvárosba, 3 nappali és egy esti busz tud igénybe venni. A 148-as busszal Praga városrészbe, a 175-ös busszal a centrumba, a 188-as busszal a centrumba illetve a Praga városrész déli részére tud eljutni. A N32-es éjszakai járat a Központi pályaudvarra közlekedik. A Terminal 2 alsó szintjéről indulnak a vonatok, melyekkel Varsó belvárosán kívűl több városba is el tud jutni.